Insights

Laat je inspireren door onze insights en nieuwsupdates.

Kennisbank inzichten Header
Joy real 260896 unsplash 1
3 min

Borging van training: tips voor een blijvend leerresultaat

Na een training geeft ongeveer 80% van de deelnemers aan dat hun leerbehoefte is vervuld, terwijl ze tijdens de training misschien één of twee keer de vaardigheid hebben kunnen oefenen die ze onder de knie willen krijgen. Dit is helaas niet genoeg voor een blijvend leerresultaat, het leidt slechts tot bewustwording. Het borgen van een training begint vaak pas daarna. Maar hoe werkt dat eigenlijk? In dit artikel delen wij 12 tips voor een blijvend leerresultaat. Voor borging van een nieuwe vaardigheid is veel meer herhaling nodig dan vaak tijdens een training mogelijk is. Dat betekent dat het leren na de training nog een tijdje door moet kunnen gaan zodat je niet snel weer in je oude patroon valt. Dat lukt echter vaak niet zonder stok achter de deur. Er zijn immers maar weinig mensen die uit zichzelf tot actie komen, ook al is de ambitie of veranderbehoefte nog zo groot.

Adobe Stock 193102040
4 min

Behoud van medewerkers: hoe dragen trainingen en ontwikkeltrajecten bij?

Dat werknemers behouden de voorkeur heeft boven nieuwe medewerkers werven, mag duidelijk zijn. Naast dat het selectieproces enorm tijdrovend is en daarmee veel geld kost, is het ook voor het welbevinden en vertrouwen van de andere medewerkers veel prettiger om te werken in een stabiel team. Ook afscheid nemen van collega’s en steeds maar weer welkom heten en inwerken van nieuwe collega’s, is niet bevorderlijk voor de binding en de werkdruk. Daarbij maakt een team dat beter op elkaar ingespeeld is waarschijnlijk minder fouten. Juist met een krappe arbeidsmarkt, is de focus op behoud nog eens extra belangrijk voor het welbevinden van de werknemers die blijven. Trainingen kunnen daaraan een waardevolle bijdrage leveren.

Innovatie
3 min

Innovatie in stroomversnelling

​Er wordt genoeg geschreven over de coronacrisis. Terecht, aangezien het de eerste maatschappelijke en sociale crisis is die veel generaties bewust meemaken.* Na initiële besmettingen in China evolueerde het virus al snel naar pandemie: een wereldwijde epidemie. Maar het blijft niet bij pandemie. Het coronavirus is een coronacrisis. De sociale maatregelen die genomen moesten worden hebben consequenties op wereldwijde schaal, die doorsijpelen naar economische gevolgen. Een crisis met een impact die wij op dit moment nog niet volledig kunnen inschatten. Zo schetst het CPB vier mogelijke scenario’s oplopend in ernst, maar naar welk beeld wij allen toewerken is nog onduidelijk.1 Wat wel steeds duidelijker wordt is dat de economie zich aanpast, in een dip raakt. Het contactverbod is op lange termijn funest voor bepaalde sectoren (denk aan de reisbranche die uiteraard direct stilvalt, de horeca die niet verder kan en opvolgend de landbouw door het stilvallen van de horeca). De markt verschuift, bedrijven moeten zich staande houden. En dat brengt een sense of urgency: een overlevingsdrang.2 Hoe grijp je de kansen die er nog wel zijn? Hoe surf je mee op de golf van de coronacrisis, al dan niet noodgedwongen, en houd je de organisatie tijdens de crisis in beweging.

Logo GITP 1080 x 1080

2025 GITP.nl

GITP is ISO 9001:2015 en ISO 27001:2017 gecertificeerd

Iso 9001 2015
EIK ISO27001