Persoonlijkeontwikkeling

Hoe kunt u zich persoonlijk blijven ontwikkelen?

Het gaat prima met je. Privé niets te wensen, goede baan en dito inkomen, druk sociaal leven en meer dan genoeg interessante uitdagingen. Eigenlijk is er geen enkele reden om iets te veranderen, maar toch kriebelt er iets. Niet omdat het niet goed gaat, wel omdat het altijd beter kan. Toch?

Meer balans

Wat meer balans bijvoorbeeld tussen werk en privé, rust vinden en vanuit prioriteiten de juiste keuzes maken. Als je knopen door kunt hakken en kwaliteiten beter benut, creëer je een balans waarbij je meer ontspannen bent en beter functioneert. Dat lijkt een open deur, maar waarom lukt dat dan zo vaak niet? Waarom hebben de meeste mensen er een training voor nodig om hun gedrag zo te veranderen dat ze die balans wel kunnen bereiken? Waarschijnlijk is het de waan van de dag die maakt dat we onvoldoende stilstaan bij wat nu echt belangrijk is en maar door blijven hollen, zonder onszelf de tijd te gunnen zaken anders aan te pakken. En dan is zo’n training even nodig om het juiste spoor te pakken te krijgen.

Betere branding

Dat geldt vaak ook voor hoe mensen zich zo goed en ‘echt’ mogelijk kunnen presenteren. Eigenlijk is het een contradictie dat je een training zou moeten volgen om een authentieke en herkenbare indruk te kunnen achterlaten, tijdens een sollicitatiegesprek bijvoorbeeld. Of om te ontdekken wat je uniek maakt. Toch is zo’n training voor bijna iedereen een eyeopener, omdat ze dingen over zichzelf ontdekken waarvan ze zich nog niet bewust waren; kennis, ervaring en specifieke drijfveren die hen onderscheiden, maar waarvan ze zich nooit hebben gerealiseerd dat ze bijzonder zijn. Zo’n training levert een realistisch zelfbeeld op en tools waarmee jij je kunt profileren.

Meer wijsheid

Zo’n realistisch zelfbeeld is ook essentieel voor mensen die wat verder zijn in hun carrière en al veel hebben gezien en meegemaakt. Maar die wel van betekenis willen blijven, innovaties en trends willen blijven volgen. En tegelijkertijd willen en moeten nadenken over de toekomst. Hoe lang blijven ze nog werken? In welke rol dan? Wanneer stoppen en hoe? Wat kunnen ze nog realiseren en wat willen ze achterlaten? Een goed gesprek met een coach of iemand die hen goed kent, kan de antwoorden op deze vragen helpen vinden. Een goede training kan dat ook.

Ontwikkeling is positief

Soms denken mensen dat het alleen nodig is een training te volgen als iets niet goed gaat. Als iemand niet assertief is bijvoorbeeld. Zijn tijd niet goed kan managen. Of nog nooit leidinggegeven heeft. Maar dat is niet zo. Ook als het goed gaat, kan het misschien beter. En dan niet omdat het altijd, maar beter moet, maar wel omdat mensen met wat extra kennis en vaardigheden vaak prettiger en wat makkelijker functioneren. Thuis en op het werk. Nu en in de toekomst. Dat gun jij jezelf toch ook?

Logo GITP 1080 x 1080

2024 GITP.nl

GITP is ISO 9001:2015 en ISO 27001:2017 gecertificeerd

Iso 9001 2015
EIK ISO27001