Strategisch Talent Management:
de kern van succes

Je wilt talent aantrekken, ontwikkelen en behouden om jouw organisatie te laten groeien. Waar te beginnen? GITP helpt bij het zetten van de eerste stappen.

Hr oplossingen strategisch talent man Header

De juiste mensen op de juiste plek

In een tijd van grote arbeidskrapte, steeds veranderende markten en toenemende concurrentie is het managen van talent cruciaal. Strategisch Talent Management gaat verder dan het matchen van geschikte kandidaten. Het omvat een grondige, doordachte aanpak om talent binnen te halen, te ontwikkelen en te behouden voor de organisatie.

Hoe wij je ondersteunen

Serious game

Competentiemanagement

We beginnen met het identificeren van de huidige en toekomstige behoeften van de organisatie op het gebied van talent, kennis en ervaring en gedrag. We identificeren de cruciale rollen en functies en welk talent en gedrag nodig zijn om de organisatiedoelen te bereiken. Vervolgens maken we een gap-analyse op team- of organisatieniveau, die inzicht geeft in welk talent aanwezig is, welk ontwikkelpotentieel er ligt en welk talent ontbreekt en van buitenaf moet worden aangetrokken.

Diensten hr analytics 700x404px

Talent Analytics

Het gebruik van talentdata helpt bij het identificeren van trends, het meten van de effectiviteit van talentmanagement-initiatieven en het nemen van onderbouwde beslissingen. Via onze assessments bouwen we data op. Met Talent Analytics voorspellen welke interventies het meest succes zullen opleveren of hoe het meest rendabel te investeren in verdere ontwikkeling. Zo geven we inzicht in de essentiële stappen om verandering te realiseren en organisatiedoelen te bereiken.

Strategisch Talentmanagement: duurzaam verankerd in jouw organisatie

Talent- en data-analyse laten zien welke stappen nodig zijn. Onze ervaren consultants begeleiden je bij het kiezen en zetten van de juiste stappen.

  • Selectie: Leer bias-free selecteren van talent dat past bij de gekozen koers en bedrijfscultuur met de objectieve inzichten uit assessments. Benut data direct als richtingaanwijzer voor gerichtere selectie
  • Ontwikkeling: Investeer in de ontwikkeling van medewerkers om hen in staat te stellen hun vaardigheden en capaciteiten te verbeteren. Dit kan onder andere bestaan uit training, coaching en ontwikkelprogramma's.
  • Continious: Performance Management: Stel duidelijke doelen, evalueer prestaties regelmatig en bied constructieve feedback, bijvoorbeeld aan de hand van een 360 graden feedbacktool. Dit helpt medewerkers te begrijpen hoe ze bijdragen aan de organisatiedoelen en biedt mogelijkheden voor verbetering.
  • Successieplanning: Identificeer en ontwikkel potentiële leiders binnen de organisatie. Dit is cruciaal voor continuïteit en groei. We helpen je bij het creëren van een pool van gekwalificeerde interne kandidaten op basis van talentdata om leidinggevende posities in te vullen wanneer dat nodig is.
  • Retentie: Met loopbaanassessments en coaching helpen we bij het behouden van getalenteerde medewerkers.

Deze klanten ondersteunen wij met onze talent-oplossingen

Logo GITP 1080 x 1080

2024 GITP.nl

GITP is ISO 9001:2015 en ISO 27001:2017 gecertificeerd

Iso 9001 2015
EIK ISO27001