Inclusie & diversiteit:
de kracht van anders

Wij geloven dat iedereen talent heeft. De kracht van talent en de impact van mensen zijn ongekend belangrijk. Want mensen maken het verschil. Organisaties die de verschillen tussen mensen weten te benutten hebben significante voordelen in de snel veranderende wereld. GITP ondersteunt organisaties op het gehele spectrum van inclusie en diversiteit.

Hr oplossingen i d Header

De kracht van verschil

Het is geen toeval dat wij de veelgenoemde volgorde omdraaien: inclusie en diversiteit. Inclusie zorgt er voor dat diversiteit wordt omarmd en gewaardeerd. Alleen op die manier worden voordelen van diversiteit optimaal benut.

Inclusie betekent letterlijk: insluiting. Een inclusieve cultuur is een cultuur waar iedereen zichzelf kan zijn en zijn/haar talenten kan inzetten en ontwikkelen. En inclusief leiderschap is het verbinden van de verschillen tussen collega’s op basis van gelijkwaardigheid.

Diversiteit gaat over elk aspect dat iemand bijzonder of anders maakt. Diversiteit kan er zijn op het gebied van etniciteit, geslacht, seksuele voorkeur, culturele- en sociale achtergrond, neurologische aspecten en cognitieve invalshoeken. Inclusie en diversiteit zijn krachtige thema’s in de moderne organisatie. Een goede inzet hierop vereist kennis, toewijding en de juiste aanpak. GITP helpt.

Lees meer over onze visie en aanpak in de gratis paper ‘De kracht van verschil’

Hoe wij organisaties helpen

Diensten hr consultancy 700x404px

CONSULTANCY: WERKEN AAN EEN INCLUSIEVE ORGANISATIE

Met ons vijf stappen model ontdek je in 5 stappen hoe jouw organisatie ervoor staat en hoe je kunt werken aan een inclusieve en meer diverse organisatie.

5 Stappen naar inclusie & diversiteit

 • Inzicht
 • Draagvlak & Richten
 • Teamontwikkeling
 • Coaching
 • Borgen
Kennisbank boeken 700x404px

Incompany training: Unconscious bias

Word bewust van de biases in jouw organisatie, leer ze te herkennen en hoe er mee om te gaan. In twee praktijkgerichte training van 2 dagdelen krijgen deelnemers inzicht in hun eigen valkuilen en praktische handvatten om hier mee om te gaan.

 • Onderzoeken en ontdekken eigen biases
 • Formerelen persoonlijk kritisch experiment
 • Oefenen van biasfree gesprekstechnieken met trainingsacteur
Serious game

ASSESSMENTS: BIAS FREE SELECTEREN

Selecteer de juiste kandidaten voor jouw organisatie via onze objectieve videoscan-selectiemethode. Krijg inzicht in kenmerken van kandidaten zoals:

 • Bedrijfsbetrokkenheid
 • Motivatie
 • Stressbestendigheid
 • Algeheel vertrouwen
Diensten assessments 700x404px

SERIOUS GAME: INCLUSIE & DIVERSITEIT

Deze actieve outdoor game geeft je een leerzame ervaring in de dynamiek van diversiteit, het omgaan met verschillen en het samenwerken met andere ‘eilanden’. Ook leer je hoe je kunt werken aan een inclusieve manier van samenwerken. GITP werkt hierbij samen met outdoor trainers. De game vindt buiten plaats.

Gerelateerd

Logo GITP 1080 x 1080

2024 GITP.nl

GITP is ISO 9001:2015 en ISO 27001:2017 gecertificeerd

Iso 9001 2015
EIK ISO27001