088 - 448 70 00 Inloggen 088 - 448 70 00 Inloggen

OVER GITP

NIEUWSGIERIG NAAR TALENT

Talent is overal, je moet het alleen zien. GITP ontdekt en ontwikkelt talent met ervaren organisatiepsychologen en state of the art assessment- en analytics tools. Onze strategisch en praktische digital en human oplossingen variëren van individuele trainingen, assessments en coaching tot volledig verzorgde ontwikkeltrajecten voor teams en organisaties.


Opgericht in 1947

GITP is in 1947 opgericht door professor dr. Jan de Quay (minister-president van 1959 – 1963) en professor dr. Theo Rutten (minister van Onderwijs 1948 – 1952). GITP staat voor Gemeenschappelijk Instituut voor Toegepaste Psychologie.

  • GITP Opgericht in 1947 als onderdeel uit het Marshall plan: vanuit wetenschap en moderne techniek een bijdrage leveren aan de economische wederopbouw van Nederland.
  • GITP heeft en stevig fundament in de wetenschap. We beschikken over een eigen research- en developmentafdeling die zorgt voor een state-of-the-art instrumentarium.
  • Vakkennis, technologie, ervaring en gezonde nieuwsgierigheid naar mensen, teams en organisaties. Met deze inzichten laten we mensen schitteren, teams excelleren en maken we organisaties succesvoller.
  • Bij GITP werken zo’n 120 adviseurs, trainers en researchers

ALLES VERANDERT EN TOCH OOK WEER NIET

Sinds de oprichting in 1947 is veel veranderd maar blijft de kern hetzelfde. We nemen je graag mee in ons verhaal middels de video hieronder.

GITP INZICHT

Prikkelen, motiveren, confronteren

GITP Inzicht levert inzichten voor het nemen van onderbouwde beslissingen bij het selecteren, inrichten en ontwikkelen van jouw workforce.
Dat doen we door het talent van mensen, teams en organisaties te laten zien en hoe je de kracht van talent maximaal ontwikkelt.
Inzicht in talent creëert kansen, opent deuren, motiveert mensen, versterkt teams en drijft organisaties.

Nieuwsgierig naar talent

Inzicht ontstaat vanuit onze assessments, digital tools en data analytics.
Onze ervaren adviseurs geven inzicht de juiste betekenis. Zij laten zien wat je met inzicht allemaal kan doen en hoe je inzicht voor je laat werken. Bij ons is een assessment geen einddoel. We creëren samen op basis van jouw (organisatie) doelen en inzicht behoefte een vertrekpunt en einddoel. Daarop stemmen we onze diensten af.

Of het nu gaat om een individuele medewerker, een team of een complete organisatie, onze inzichten maken het mogelijk op onderbouwde beslissingen te nemen. De inzichten zoomen in, zoomen uit, geeft overzicht en geeft focus.

Talent volledig tot zijn recht laten komen in de juiste rol en binnen de juiste organisatie. Iedereen heeft talent en voor ieder mens is er ruimte, wij geven inzicht in wat past en wat niet. Op dat fundament werken we vanuit de kracht van talent en de impact van mensen.

Talent Intelligence

Om meer te zien en beter te adviseren voegen we steeds meer ‘intelligence’ toe aan talent. Mensen, tooling en analytics werken samen om verrassende patronen te herkennen, de impact te laten zien van interventies, ontwikkeling of transformatie. Data en data-analytics maken het mogelijk om Talent Intelligence om te zetten in concrete oplossingen voor recruitment, performance, engagement, verzuim of workforce planning.

Talent Data en HR analytics zijn breed inzetbaar en geven tot diep in de organisatie waardevolle inzichten. Tijdig sturen op gevaren bij bepaalde gebeurtenissen of proactief anticiperen bij voorspelde wijzigingen.

Vanuit assessments brengen we data tot leven. Data die toegevoegde waarde levert in objectieve HR-stuurinformatie maar direct de impact van HR laat zien op de business door human capital beter te kunnen richten en te ontwikkelen.

GITP ONTWIKKELING

Ontwikkelen van talent

GITP Ontwikkeling helpt individuen, teams en organisaties hun talent te ontwikkelen.

De trainingen worden gegeven door ervaren trainers met verstand van mens én organisatie. We combineren trainingen veelvuldig met assessments en coaching voor het beste resultaat. Onze oplossingen variëren van korte praktische interventies tot volledig verzorgde maatwerktrajecten, die ondersteunen in het realiseren van strategische doelstellingen.

Start met de ontwikkeling van talenten, teams en de organisatie

Je wilt dat de organisatie wendbaar blijft en dat talenten binnen de organisatie groeien. Start dan met het ontwikkelen van talenten.

De missie van GITP Ontwikkeling is individuen en organisaties beter te laten functioneren in hun professionele en maatschappelijke omgeving. Wij geloven dat ieder mens talent heeft en er daardoor voor ieder mens ruimte is. Wij geloven in de kracht van talent en de impact van mensen die dichtbij zichzelf zijn, oog hebben voor hun kwetsbaarheid, varen op hun interne kompas én verantwoordelijkheid nemen voor de impact van hun gedrag. Talentontwikkeling draagt bij aan het succes van mensen en organisaties.

Wij maken organisaties succesvoller door bij te dragen aan een productieve wisselwerking tussen de organisatie die zijn doelen wil behalen en de mensen, die talenten willen ontplooien en een zinvolle bijdrage willen leveren.

We zien in veel organisaties dat het steeds meer gaat om leren te leren. Ontwikkeling betekent wat ons betreft de juiste condities scheppen om mensen initiatief te laten nemen en te laten leren en andersom ook de organisatie van mensen te laten leren. Een klimaat waarin men fouten mag maken, waarin tijdig en adequaat feedback wordt gegeven, waarin betrokkenen voor zichzelf en in gesprek met anderen (tijdig) reflecteren op hun handelen. En waarin zij met een open mind (en hart) luisteren naar feedback, andere meningen en voorstellen en waar mensen zich kunnen aanpassen aan veranderende omstandigheden.

Leidinggevenden hebben mentale ruimte nodig om te werken met de onvolkomenheden van hun medewerkers in ontwikkeling. Maar moeten ook zelf het voorbeeld geven door iets soms niet te weten, fouten te maken en daarop openlijk te reflecteren.

GITP Ontwikkeling gelooft enorm in de kracht van de persoonlijke en fysieke interactie om mensen in trainingen te laten groeien. De actuele innovaties en ervaringen geven ons nieuwe inzichten, over wat het meest effectief is; wat goed werkt. Daarin maken we heel bewust duidelijke keuzes in wanneer we op afstand, en wanneer we fysiek samenwerken. Voor beiden geldt altijd: wij werken persoonlijk en interactief.

GITP Ontwikkeling is er voor ontwikkelingsprogramma’s voor zowel de organisatie als geheel, als voor de teams en individuele medewerkers. Met ruim 120 (organisatie)coaches, organisatiepsychologen en assessmentdeskundigen heeft GITP de beschikking over de expertise om samen met jou verrassende en effectieve interventies te ontwerpen die een trefzeker antwoord vormen op je vraagstuk.

Gewonnen!

AWARD – MOST INSPIRING LEARNING JOURNEY
Onze training ‘Leidinggeven: de essentie’ heeft de internationale aNewSpring Awards 2021 gewonnen. De training is uitgeroepen tot de Most Inspiring Learning Journey van 2021. We zijn zeer trots en dankbaar voor deze prijs!

Onze oplossingen

Al onze diensten overzichtelijk op een rij

Vestigingen

Bekijk hier onze vestigingen

Certificering

We staan garant voor kwaliteit

Onze mensen

Onze mensen maken het verschil!

Maatschappelijke verantwoordelijkheid

“Talent is overal. Je moet het alleen zien”