GITP is de hr-adviseur voor selectie- en ontwikkelvraagstukken: digitaal én face-to-face.

Lees meer
Je bevindt je hier:

Bas Barten

"Je kunt heel veel bereiken, als je maar écht wilt!"

Bas Barten

Dat is, zeker op het gebied van ontwikkeling van mensen, teams en organisaties, iets waar ik heilig in geloof. Versterkt door mijn sportachtergrond ben ik erg resultaatgericht. Om een resultaat te bereiken is het de kunst om eerst scherp te krijgen waar u precies naar toe wilt, om vervolgens te kijken hoe u daar gaat komen.

Verschil tussen hoofd en hart

Ik werk hierbij vaak met het verschil tussen hoofd en hart, omdat dit mij zelf ook veel heeft gebracht op het gebied van inzicht en ontwikkeling. Waarbij ‘hoofd’ staat voor denken, je ratio. En ‘hart’ voor je gevoel, je intuïtie. Door te luisteren naar mijn hart weet ik wat ik wil bereiken, vervolgens heb ik mijn hoofd nodig om dat doel ook daadwerkelijk te halen.
Tijdens trainingen en coachtrajecten maak ik gebruik van mijn oprechte nieuwsgierigheid in mensen door kritisch door te vragen tot we bij de kern komen. Deze diepgang wissel ik af met luchtigheid in de vorm van ontspanning en humor. Want in mijn visie brengt een goede combinatie van beide u uiteindelijk verder.

Persoonlijke zoektocht

Na mijn studentenjaren ben ik zelf een intensieve zoektocht gestart naar het werk dat écht bij mij past, waar mijn hart ligt. Tijdens mijn traineeship bij de rijksoverheid kwam ik erachter dat ik geen beleidsambtenaar ben (waar ik wel voor opgeleid ben), maar dat ik meer ‘de mens-kant’ op wilde. Via een verre reis, P&O-werkzaamheden, het begeleiden van een organisatieontwikkeling en een coachopleiding ontdekte ik mijn passie: het begeleiden van ontwikkeling bij mensen en groepen door (terug) te gaan naar de kern.

Kennisdomein:

  • Training
  • Coaching
  • Persoonlijke ontwikkeling