Adobe Stock 227406683

Test 'Verbale Analogieën' nu adaptief, nauwkeuriger en sneller

De bestaande test voor Verbale Analogieën, de Connector Verbal Analogies, is vervangen door een nieuwe test die volledig adaptief is en daardoor sterk verbeterd.

Met de Verbale Analogieën test wordt het redeneervermogen op het gebied van taal gemeten. De nieuwe adaptieve test, op basis van item respons theorie (IRT), past zich aan aan het niveau van de deelnemer. Elk antwoord bepaalt de keuze voor een volgende vraag.

Nauwkeuriger en sneller
Door het adaptieve karakter van de test kan het niveau van de deelnemer accurater worden ingeschat en kunnen scores preciezer worden gemeten. De kwaliteit van de test gaat daardoor aanzienlijk omhoog. Bovendien is de testtijd de helft korter en duurt deze nu nog maar 8-10 minuten.

Veelgestelde vragen over de Connector Verbal Analogies


Wat meet de test?

De test meet het verbaal conceptueel vermogen, het vermogen om conceptuele relaties te herkennen tussen woordparen. In de praktijk is dit gerelateerd aan het gemak waarmee iemand met begrippen in mondelinge of schriftelijke communicatie zal omgaan.

Voor wie kan ik de test inzetten?

De test is geschikt voor mensen die de Nederlandse taal beheersen op minimaal 3F/B2 niveau en is beschikbaar op MBO4, Bachelor en Master niveau. De test is niet geschikt voor mensen met dyslexie.

Hoe kan ik de test aanvragen?

De Connector Verbal Analogies kan worden aangevraagd in combinatie met de Connector Ability. Je ontvangt dan “Connector Ability +”. GITP richt de test kosteloos voor je in.

Ja, ik wil deze test in mijn portal

VERBALE ANALOGIEËN OEFENEN?

Met verbale analogieën wordt het redeneervermogen op het gebied van taal gemeten. Deze test gaat om het herkennen van relaties tussen woorden. Vind de woorden die in dezelfde relatie tot elkaar staan als de woorden in de opgave.

Meer weten over de vernieuwde test Verbale Analogieën?

Neem een kijkje achter de schermen bij productontwikkelaar Nynke Lagendijk-Boer

Het is dinsdagochtend half acht als ik mijn laptop opstart: klaar voor een mooie nieuwe werkdag. Het doel vandaag: werken aan de vernieuwde test Connector Verbale Analogieën. Na een lange tijd ontwikkelen (ruim twee jaar) gaat onze adaptieve test Verbale Analogieën bijna het levenslicht zien, dus ik heb er zin in!!

Lees verder
Logo GITP 1080 x 1080

2024 GITP.nl

GITP is ISO 9001:2015 en ISO 27001:2017 gecertificeerd

Iso 9001 2015
EIK ISO27001