Radboud universiteit

Radboud Universiteit start met maatwerk leiderschapstraject via GITP

In november 2022 zijn de eerste universitair hoofddocenten (UHD’s) en ervaren universitair docenten (UD’s) van de Radboud Universiteit in Nijmegen gestart met een op maat gemaakt leiderschapstraject dat in co-creatie is ontwikkeld samen met GITP. Het programma sluit goed aan bij de leiderschapsvisie en de academische context van de Nijmeegse universiteit. In het programma staan de kernwaarden moed, verbinding en openheid centraal. Voor GITP een extra bijzondere opdracht, want GITP is in 1947 mede-opgericht vanuit de Radboud Universiteit.

‘Leiderschap weerspiegelt de organisatie’. Met deze zin start de leiderschapsvisie van de Nijmeegse Universiteit. Een uitgangspunt dat GITP onderschrijft; leidinggevenden maken het verschil bij het realiseren van de missie en visie van organisaties. Zij vertonen voorbeeldgedrag dat past bij de kernwaarden en de visie op leiderschap.

De UHD’s en UD’s gaan aan de slag met een kernprogramma dat hen ondersteunt bij het ontwikkelen van leiderschapsvaardigheden. Onderdelen in het programma zijn onder andere persoonlijk leiderschap, omgaan met stress, wendbaar communiceren, effectief beïnvloeden, situationeel- en resultaatgericht leidinggeven en inclusie. Mevrouw De Groot, adviseur Leiderschap- en Talentontwikkeling bij de Radboud Universiteit vertelt: “Het maatwerkprogramma dat we samen met GITP hebben gemaakt is compleet en biedt alles wat wij zochten voor de ontwikkeling van onze UHD’s en UD’s. De kennis, kunde en persoonlijke aanpak van GITP tijdens de selectieprocedure trok ons over de streep.”

“Het leiderschapsprogramma is van A tot Z op maat gemaakt voor de docenten van de universiteit”, zegt Lucie Gombert, accountmanager bij GITP. Het resultaat is een praktisch en concreet ontwikkeltraject, dat universitair hoofddocenten en ervaren universitair docenten volop ruimte biedt om vanuit een veilige setting met en van elkaar te leren én elkaar te inspireren. “Door goed te luisteren en in te spelen op de wensen, hebben we een programma gecreëerd waarmee de Radboud Universiteit de beoogde leerdoelen haalt.”.

Logo GITP 1080 x 1080

2024 GITP.nl

GITP is ISO 9001:2015 en ISO 27001:2017 gecertificeerd

Iso 9001 2015
EIK ISO27001