Gebouw heemskerk waterfabriek

PWN ontwikkelt samen met GITP een Performance Management Systeem: het TALENT-gesprek

GITP ondersteunt drinkwaterbedrijf en natuurbeheerder PWN bij de ontwikkeling van de ruim 600 medewerkers van het Noord-Hollandse bedrijf. De organisatie werkt sinds 1 januari 2023 met het TALENT-gesprek als nieuw Performance Management Systeem en zocht naar een partner om dit systeem te implementeren.

In het TALENT-gesprek ligt de nadruk op het voeren van een continue dialoog. Iedere medewerker is zelf verantwoordelijk voor zijn eigen ontwikkeling en resultaten. De methode focust zich vooral op de kwaliteiten van de medewerker. Om deze manier van werken optimaal in te zetten, zocht PWN naar een partner.

​​​De keuze viel op GITP door de praktische en compacte opzet van het ontwikkelprogramma. Bovendien sluit het aan bij de visie, wensen en de beschikbare middelen van PWN.


TALENT-gesprek voor leidinggevenden én medewerkers

Om succesvolle TALENT-gesprekken te voeren, heeft GITP speciaal voor PWN tools ontwikkeld. Zowel voor leidinggevenden als voor medewerkers. De op maat gemaakte training geeft handvatten waarmee medewerkers vervolgens in de praktijk aan de slag gaan. Leren door te doen dus.

Ervarend leren als basis

Leren door te doen is belangrijk als je gedragsverandering wilt realiseren. Het 70:20:10-leermodel van Charles Jannings is een wetenschappelijk bewezen model dat we bovendien kunnen onderbouwen vanuit onze eigen ervaring.

Door ervarend leren in te zetten bij TALENT-gesprekken, stimuleren we gedragsverandering. Daarom is ervarend leren een belangrijk onderdeel van het traject voor PWN. Dat bestaat uit online en offline interventies die medewerkers in 3 à 4 weken doorlopen. We zorgen daarbij voor een maximaal leerrendement door efficiënt om te gaan met tijd en middelen en door praktijkgericht te trainen.

Ontwikkeltraject op maat

Het ontwikkeltraject start met een interactief webinar waarin het werken met competenties centraal staat. Vervolgens bereiden deelnemers zich voor op de training door binnen de leeromgeving van PWN een e-learningprogramma van GoodHabitz te volgen. In het online programma leren deelnemers over gesprekstechnieken. Ze maken bijvoorbeeld kennis met de vier communicatieniveaus, het 4-G model voor het geven van feedback en het 3B-model voor het ontvangen van feedback.

Praktische oefeningen

Alle deelnemers oefenen in korte en praktische rollenspellen. Zo ervaren ze wat het betekent om zelf het initiatief te nemen als medewerker of juist een meer coachende rol op te pakken voor de leidinggevenden. Hierdoor start iedereen goed voorbereid aan het TALENT-gesprek. Bovendien helpt het medewerkers en leidinggevenden om in gesprek te gaan én te blijven.

Door deze opzet ontstaat er een continue dialoog waarin zowel de werknemer als de leidinggevende feedback geven en ontvangen en ontwikkelingsgericht met elkaar aan de slag gaan.

Logo GITP 1080 x 1080

2024 GITP.nl

GITP is ISO 9001:2015 en ISO 27001:2017 gecertificeerd

Iso 9001 2015
EIK ISO27001