Cbr

GITP start leiderschapsontwikkeltraject bij CBR: leiderschap met de klant centraal

GITP gaat de komende jaren samen met het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) vorm geven aan een uitgebreid leiderschapsontwikkeltraject voor de organisatie.

PERSBERICHT

GITP start leiderschapsontwikkeltraject bij CBR: leiderschap met de klant centraal

CBR

GITP gaat de komende jaren samen met het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) vorm geven aan een uitgebreid leiderschapsontwikkeltraject voor de organisatie. CBR wil in de komende jaren een transitie maken van uitvoerder naar publieke dienstverlener, waarbij de klant centraal staat. Het leiderschap van CBR speelt een cruciale rol in deze ontwikkeling. Het leiderschapsontwikkeltraject dient dan ook om leidinggevenden van CBR te faciliteren in hun ontwikkeling. De positieve insteek van de ontwikkelassessments van GITP en de kennis en ervaring van GITP in de publieke sector, waaronder diverse uitvoeringsorganisaties, maken dat het CBR voor een samenwerking met GITP heeft gekozen.

Alle leidinggevenden van het CBR, van directie tot operationeel management starten vanaf september 2022 met een breed opgezet traject om leiderschapsvaardigheden te meten en te ontwikkelen. GITP heeft samen met het beleidsteam van CBR in sessies een vertaalslag gemaakt van leiderschapskernwaarden naar leiderschaps(competentie)profielen voor de diverse managementlagen binnen het CBR. De deelnemers starten met een zogenaamde nulmeting in de vorm van een ontwikkelassessment en een 360 graden feedback instrument. Beide geven maatwerk ontwikkeladviezen op individueel niveau en vormen de input voor een persoonlijk leiderschapsontwikkelplan dat de deelnemers vervolgens opstellen en bespreken met hun leidinggevende en HR.

De inzet van talent analytics

GITP gebruikt talent analytics om zicht te geven op collectieve kwaliteiten en ontwikkelpunten van alle leidinggevenden binnen CBR en daarnaast ook per managementlaag (operationeel, tactisch en strategisch management). Deze informatie biedt CBR belangrijke input voor het ontwikkelen van een collectief management development programma,

Maatwerk ontwikkelprogramma

Op basis van zowel de individuele als de collectieve ontwikkelinterventies geeft GITP vorm aan een compleet op maat gemaakt ontwikkelprogramma voor het CBR. De positieve insteek die GITP hanteert in haar assessments (iedereen heeft talent) en de ervaring binnen het publieke domein zijn voor het CBR doorslaggevend geweest in de keuze voor GITP.

Aanjager van leiderschapsontwikkeling en cultuurverandering

De directie (algemeen directeur Alexander Pechtold en directeur bedrijfsvoering Jan Jurgen Huizing) werkt hard aan de transitie van CBR van uitvoeringsorganisatie naar publieke dienstverlener. De belangen van klanten van het CBR zijn het vertrekpunt van het verbeteren van de dienstverlening. Leiderschap met de klant centraal is daarvoor essentieel.

Contrachtondertekening_AlexanderPechtold_CBR_ElseSlegers_GITP

Foto: vlnr directeur bedrijfsvoering Jan Jurgen Huizing (CBR), algemeen directeur Alexander Pechtold (CBR), programma managers Ingrid Castricum (CBR) en Joukje van Leusen (GITP) en algemeen directeur Else Slegers (GITP) bij het ondertekenen van de samenwerking.

Logo GITP 1080 x 1080

2024 GITP.nl

GITP is ISO 9001:2015 en ISO 27001:2017 gecertificeerd

Iso 9001 2015
EIK ISO27001