GITP Academy 3

GITP lanceert GITP Academy; leer assessmentresultaten beter interpreteren én gebruiken

Neem betere selectie beslissingen en werk aan gerichte ontwikkeling van medewerkers met de inzet van online assessments. Online assessments zijn zelfstandig in te zetten en geven snel betrouwbaar inzicht om onderbouwde HR besluiten te nemen. Dit biedt flexibiliteit en zorgt voor lage kosten door de assessmentsresultaten te analyseren en interpreteren. Maar hoe waarborg je de kwaliteit en selecteer je met zekerheid zonder advies of hulp van een assessment psycholoog?

Een kwalitatief goede test alleen geeft namelijk geen garantie voor een goed onderbouwd selectiebesluit of ontwikkeladvies. Alles valt of staat met de persoon die de rapportage interpreteert en bespreekt met de deelnemer. Daarom lanceert GITP de GITP Academy op het Talent Intelligence Platform. Een gratis e-learning om de wetenschappelijke inzichten uit de assessments nog beter te duiden. Daarmee zijn assessments écht van toegevoegde waarde en bieden ze inzichten om op verder te bouwen.

Een basis voor een vliegende start

Snelheid en middelen die de kwaliteit van selectiebesluit verhogen zijn essentieel in een hyper krappe arbeidsmarkt. Klanten hebben via het Talent Intelligence Platform altijd toegang tot de basis e-learning. “We zorgen zo dat onze klanten direct kunnen starten met de inzet van online assessments en niet afhankelijk zijn van trainingsmomenten of menselijke handelingen. Daardoor hebben ze zelf regie over wanneer zij de modules in de e-learning volgen.” zegt Helen Brouwers, HR adviseur bij GITP. De basis e-learning in GITP Academy ondersteunt jou als HR-professional bij het optimaal inzetten van de online assessments van GITP.

Wat kun je verwachten?

In zes compacte modules leer je werken met de cognitieve capaciteitentest, persoonlijkheidsvragenlijst, drijfverenvragenlijst en de 360 graden feedback vragenlijst. Je leert welke extra inzichten het oplevert als je de assessmentresultaten combineert. Je kunt ook zelf ervaren hoe het is om een assessment te maken. Helen: “Juist door zelf te ervaren hoe het assessment werkt en de resultaten in de eigen rapportage te analyseren en interpreteren, leer je online assessments gebruiken. We krijgen de meeste vragen van klanten die zelf nog niet eerder het assessment hebben gemaakt. Een belangrijke tip dus voor iedereen die met online assessments aan de slag gaat!”

Verdieping om vaardigheden te ontwikkelen

Aansluitend op de basis e-learning vind je in de GITP Academy een verdiepende training voor de verschillende online assessments. “Wij adviseren om na ongeveer 3 maanden de verdiepende training te volgen. Door de ervaring die ze in die tijd opdoen, zijn er vaak vragen ontstaan of is er behoefte aan advies aan de hand van een specifieke situatie.” zegt Mark van Ieperenburg, Strategisch HR adviseur bij GITP. “In de verdiepende training gaan we op vragen in en oefenen we de vaardigheden gericht op het zo oordeelloos mogelijk bespreken van de assessmentresultaten met de kandidaat. We geven gericht feedback en denken mee op basis van ieders hulpvraag. Deelnemers wisselen ook ervaringen uit. Juist de situaties van anderen kunnen heel leerzaam zijn.”

Afsluitende onderdeel van de verdiepende training is het halen van het certificaat. Tijdens een (gesimuleerd) virtueel terugkoppelgesprek met een assessment kandidaat breng je de opgedane ervaring en inzichten in praktijk. Je ontvangt een beoordeling én uitgebreide feedback gericht op inhoud, structuur en woordkeuze. “Veel deelnemers vinden de online simulatie spannend. Toch krijgen we er veel positieve reacties op.” zegt Mark. Een recente deelnemer: “De positieve feedback van Mark doet mij goed. Door citaten uit het terugkoppelgesprek in zijn feedback te vermelden wordt het duidelijk en leerzaam. Hij benoemt ook ontwikkelpunten waar ik in de praktijk mee aan de slag kan. Heel fijn! Het is een bevestiging dat ik de theorie goed begrijp en dat ik meer mag oefenen met het uitleggen.”

Ben je nieuwsgierig naar de online assessments van GITP en de GITP Academy? Vraag gratis een account aan voor het Talent Intelligence Platform. Vragen of meer weten? Neem contact met ons op via 088 448 70 00 of sales@gitp.nl.

Vraag een account aan voor het Talent Intelligence Platform

Vul het onderstaande formulier in om een account aan te vragen.

Plaats je bericht of vraag hieronder

Om aan je aanvraag te kunnen voldoen, verwerken wij jouw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we met jouw gegevens omgaan vind je in onze Privacy policy *

Logo GITP 1080 x 1080

2024 GITP.nl

GITP is ISO 9001:2015 en ISO 27001:2017 gecertificeerd

Iso 9001 2015
EIK ISO27001