Emma jasper sollicitatietraining

GITP helpt jongeren van JINC op weg naar een goede start op de arbeidsmarkt

JINC, een organisatie die vindt dat alle jongeren een eerlijke kans verdienen op de arbeidsmarkt, helpt jongeren van 8 tot 16 jaar met een sociaaleconomische achterstand op weg naar een goede start op de arbeidsmarkt. Door onder meer sollicitatietrainingen en kennismakingen met verschillende beroepen leren de jongeren welk werk bij hun mogelijkheden en talent past. GITP gelooft er net als JINC in dat iedereen talent heeft en draagt sinds juli 2022 als partner bij om de JINC-projecten mogelijk te maken.

GITP heeft zich al voor verschillende projecten ingezet, onder meer door het geven van een sollicitatietraining. Adviseurs Emma Overbeek en Jasper Stuivenberg gingen naar een vmbo-school in Utrecht om de leerlingen de kunst van het solliciteren te leren. Het doel van de sollicitatietraining was om te laten zien dat je achtergrond niet je toekomst hoeft te bepalen en dat oefenen met solliciteren de kans vergroot op een baan die goed bij je past. Tijdens de training werd er eerst een aantal keer door de adviseurs een sollicitatie voorgedaan, waarbij de leerlingen feedback gaven op wat goed ging en wat niet. Vervolgens mochten de leerlingen zelf solliciteren en elkaar feedback geven.

GITP heeft op 22 maart een aantal leerlingen ontvangen voor een zogenaamde bliksemstage, georganiseerd via JINC. Het doel van deze stage was om de leerlingen kennis te laten maken met werken op kantoor Hiervoor hebben de leerlingen een aantal opdrachten gemaakt, waaronder het maken van een persoonlijkheidstest bij Nynke Lagendijk – Boer (Product Development, Analytics & Innovation), een ICT-opdracht met René Donkers en Thom Loef en het matchen van CV's met vacatures bij Femke Boersma en Julia de Groot (People & Talent)

Aan het einde van de ochtend kregen de leerlingen de uitslag van hun persoonlijkheidstest, waarin duidelijk werd gemaakt waar hun sterke punten lagen en waar ze zich nog verder in konden ontwikkelen. De feedback was gericht op het benadrukken van hun sterke punten en het aanmoedigen van de verdere ontwikkeling hiervan. Het was een leerzame en plezierige ochtend waarbij de kinderen zich op hun gemak voelden. En in de evaluatie werd de stage door de leerlingen en de begeleidende docent gewaardeerd met een score 8.

Ben je als organisatie geïnteresseerd in het bijdragen aan JINC-projecten? Bezoek dan de website voor meer informatie over hoe je kunt helpen.

Logo GITP 1080 x 1080

2024 GITP.nl

GITP is ISO 9001:2015 en ISO 27001:2017 gecertificeerd

Iso 9001 2015
EIK ISO27001