Microsoft Teams image 12

CEO Else Slegers en manager Talent Solutions Alexandra de Mul tekenen namens GITP Charter Diversiteit

Op 14 november 2022 hebben CEO Else Slegers en manager Talent Solutions Alexandra de Mul van GITP de Charter Diversiteit van de SER Diversiteit in Bedrijf getekend. Daarmee onderstrepen ze het belang van inclusie en diversiteit binnen GITP én werken ze samen met de rest van het team aan een concrete uitdaging: eind 2024 een personeelsbestand hebben dat voor minstens 15% uit medewerkers met verschillende culturele en etnische achtergronden bestaat.

Inmiddels zijn al meer dan 390 Nederlandse bedrijven aangesloten bij de Charter Diversiteit. Hoe meer bedrijven zich aansluiten, hoe beter. Want elk bedrijf dat de Charter ondertekent, werkt aan minimaal één concrete uitdaging op het gebied van Diversiteit en Inclusie. Bijvoorbeeld op vlak van arbeidsvermogen, etnisch-culturele diversiteit, gender, leeftijd of LHBTI+. Voor GITP is de uitdaging het verhogen van de in- en doorstroom van talent met verschillende culturele en etnische achtergronden.

Inclusie en Diversiteit bij GITP

Diversiteit zónder inclusie zorgt voor wrijving in een organisatie. Daarom zetten we bij GITP de inclusie voorop. Een inclusieve cultuur is een cultuur waar iedereen zichzelf kan zijn en zijn talenten kan inzetten en ontwikkelen. Heb je gelijkheid, inclusie én diversiteit binnen een organisatie? Dan sorteer je daarmee voor op een lerende en innovatieve organisatie. Dat is verankerd in onze visie. Inclusie en diversiteit staan dan ook altijd aan de basis van onze diensten of het nu gaat om bias free online assessments, onze trainingen of de ontwikkeling van onze eigen adviseurs in bias free luisteren en adviseren.

De ondertekening van het Charter is voor CEO Else Slegers dan ook een essentiële stap die uitstekend past bij de visie van GITP en haar persoonlijke visie: “Ik houd niet van hokjes. Mijn vader zei van kleins af aan tegen me: ‘Neem niets zomaar aan, blijf nieuwsgierig, ontdek zelf.’ Ik voel diversiteit als intrinsieke bijdrage die ik kan en mag leveren. Het is oké zoals je bent. En iedereen heeft talent.”

Decennialang werken aan talentontwikkeling

GITP werkt al sinds haar oprichting in 1947 aan de ontwikkeling van talenten bij mensen, teams en organisaties. De grondgedachte van inclusie is daar al jaren onderdeel van en komt terug in de HR-oplossingen voor inzicht in en ontwikkeling die GITP aanbiedt. De Charter Diversiteit is daar een belangrijke aanvulling op en helpt de organisatie om te werken aan een meer diverse opbouw van het personeelsbestand.

Logo GITP 1080 x 1080

2024 GITP.nl

GITP is ISO 9001:2015 en ISO 27001:2017 gecertificeerd

Iso 9001 2015
EIK ISO27001