Rapportage website

Inzicht en advies in één rapportage

Easy Select is een online assessmenttool waarmee je snel een beter inzicht krijgt in de kandidaten die je overweegt voor een vacature. In tegenstelling tot de meeste assessments, is Easy Select snel en gemakkelijk te gebruiken en heb je geen training nodig om de resultaten te kunnen lezen. Voor iedere kandidaat die de Easy Select scan doet, ontvang je een overzichtelijke rapportage waarmee je verder kunt. Wat kun je verwachten van die rapportage?

Die rapportage is opgebouwd volgens een vast stramien en biedt je inzicht in de kandidaat én handvatten waarmee je verder aan de slag kan. In dit artikel maak je kennis met de verschillende onderdelen van de rapportage en hoe je deze kunt gebruiken in het selectieproces.

De rapportage is online beschikbaar in het dashboard en kun je ook als PDF downloaden. In dit artikel gaan we uit van de online rapportage.

De onderdelen van de rapportage
De rapportage bestaat uit deze onderdelen:

  • Het persoonlijke succesprofiel
  • De krachten
  • Beter leren kennen
  • Cultuur match
  • Een goed gesprek
  • Testgegevens

Het persoonlijk succesprofiel

Het persoonlijk succesprofiel is waar je terechtkomt als je een Easy Select rapportage opent. Met de totaalscore krijg je direct inzichtelijk hoe de kandidaat scoort op een schaal van 1 tot 100. Ook lees je hier af wat de krachten van de kandidaat zijn en in hoeverre dit matcht met de wens van de organisatie.

Er is geen training nodig om een rapportage van Easy Select te kunnen lezen. Daarom vind je op heel veel plekken ook meer uitleg terug over wat de scores betekenen. In het persoonlijk succesprofiel wordt direct duiding gegeven aan de score van de kandidaat, zodat het voor iedereen begrijpelijk is.

De krachten

Het tweede deel van de rapportage laat de krachten van de kandidaat zien. Hier krijg je meer informatie over de aanleg van de kandidaat. Welke soorten werkgedrag laat de doelgroep makkelijk zien? Of hoe makkelijk is dit aan te leren? Ook hier worden de scores weer uitgebreid toegelicht, zodat ze makkelijk te interpreteren zijn.

Beter leren kennen

Vervolgens leer je de kandidaat beter kennen. Hoe is hij/zij als collega of teamlid? Welke competenties heeft iemand in het communiceren en hoe functioneert hij in een team? Dit deel sluit af met een opsomming van de sterke punten en uitdagingen waar je op dit vlak mee te maken kunt krijgen.

Cultuur match

In het onderdeel Cultuur match ontdek je wat voor bedrijfscultuur past bij de kandidaat. Zowel aspecten die heel erg gewenst zijn als aspecten die juist helemaal niet passen bij de kandidaat worden hier weergegeven. Zo kun je als lezer van de rapportage goed inschatten welke elementen van wel of juist niet terugkomen in de cultuur van het bedrijf.

Een goed gesprek

Het eindigt niet bij de rapportage van de resultaten. Easy Select biedt je ook mogelijkheden om verder in gesprek te gaan met de kandidaat. In het onderdeel Een goed gesprek krijg je handreikingen voor vervolgvragen. Bijvoorbeeld ‘Welke vormen van krachtig gedrag zijn vooral nodig voor deze functie? In hoeverre is dit gedrag aanwezig bij de kandidaat?’

Ook is er aandacht voor de specifieke sterktes en aandachtspunten om te checken tijdens een vervolggesprek. Als je eenmaal besluit met een specifieke kandidaat in zee te gaan, geeft de rapportage ook handige tips waarmee je de samenwerking succesvol start.

Benieuwd naar Easy Select? Bekijk direct een voorbeeld van een rapportage.

Download voorbeeld rapportage
Logo GITP 1080 x 1080

2024 GITP.nl

GITP is ISO 9001:2015 en ISO 27001:2017 gecertificeerd

Iso 9001 2015
EIK ISO27001