Krachtenmodel banner website

De kracht van Easy Select: het krachtenmodel


Hoe weet je zeker of jouw kandidaat over de juiste competenties beschikt? Voor onze nieuwe assessment oplossing Easy Select, is er speciaal een krachtenmodel ontwikkeld om snel inzicht te krijgen in het succes van jouw kandidaten.

Het krachtenmodel is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek naar de kenmerken van succesvolle medewerkers én de eigenschappen die werkgevers vaak noemen als zij een ideale werknemer beschrijven. Hiervoor is data gebruikt van 2 miljoen kandidaten. Daaruit zijn drie ‘krachten’ opgesteld die de basis vormen voor de rapportages van Easy Select. Dit zijn:

 1. Daadkracht
 1. Verbindingskracht
 1. Eigen kracht

Daadkracht
De eerste van de drie krachten uit het krachtenmodel is daadkracht. Daarbij achterhaal je belangrijke informatie over de werklust van een potentiële medewerker:

 • Hoe ben je gericht op het realiseren van resultaat? Kun je bijvoorbeeld planmatig werken?
 • Hoe is je motivatie en drive om zaken gedaan te krijgen?
 • Neem je snel initiatief en ben je actiegericht?

Een medewerker die goed scoort op daadkracht kan hard werken, focust op resultaat en ziet kansen en pakt deze ook op. Competenties zoals resultaatgericht, initiatief nemen en plannen en organiseren horen hierbij.

Verbindingskracht
Verbindingskracht is kracht nummer twee. Dit is een combinatie van communiceren en samenwerken. Je ontdekt hoe succesvol en effectief een medewerker op dit vlak:

 • Hoe sta je tegenover relaties met anderen en hoe werk je samen?
 • Hoe zit het met je sociale en communicatieve vaardigheden?
 • Op welke manier breng je je boodschappen over?
 • Hoe ga je om met andere ideeën en verschillen?
 • Hoe vraag je om hulp en feedback? En hoe geef je feedback?

Iemand die goed scoort op verbindingskracht is communicatief sterk, fijn in de omgang en helpt anderen. Sensitiviteit, mondelinge communicatie en samenwerken zijn belangrijke competenties die hierbij horen.

Eigen kracht
Tot slot de derde kracht uit het krachtenmodel: eigen kracht. Hierbij kijken we vooral naar zelfeffectiviteit. Bijvoorbeeld:

 • Hoe sta je in het werk? Ben je bijvoorbeeld stressbestendig?
 • Hoe ga je om met verandering? Raak je snel ontmoedigt of ben je flexibel?
 • Wil je jezelf verder ontwikkelen?
 • Zie je obstakels als een probleem of als uitdaging?

Een potentiële medewerker die goed scoort op eigen kracht ziet een moeilijke taak niet als een probleem, maar als uitdaging. Hij heeft minder angst om te falen en is bestand tegen verandering. Competenties zoals aanpassingsvermogen, stressbestendigheid en zelfontwikkeling horen hierbij.

Deze drie krachten samen vormen het persoonlijk succesprofiel en zijn de basis voor de rapportage van Easy Select. Inzicht in deze vaardigheden geeft je de handvatten die je nodig hebt om bad hires zo veel mogelijk te voorkomen. Bovendien geeft de rapportage uit dit assessment je ook vervolgvragen die je kunt stellen op basis van de testresultaten. Zo kun je verdieping vragen bij de uitkomsten van de scan en daarmee de uitkomsten beter plaatsen.

Benieuwd naar de assessments die je met Easy Select kunt doen? Bekijk de website van Easy Select.

Ontdek Easy Select
Logo GITP 1080 x 1080

2024 GITP.nl

GITP is ISO 9001:2015 en ISO 27001:2017 gecertificeerd

Iso 9001 2015
EIK ISO27001