Afbeelding Insights

Handvatten voor het vervolggesprek met Easy Select

De banen liggen voor het oprapen, maar talent is schaars. Hoe vind je nou de juiste kandidaat voor een openstaande vacature en die ook nog eens bij jouw organisatie past? Het begint allemaal met het selecteren van geschikt talent, (wederzijds!) inzicht en het stellen van de juiste vragen. Hoe kan je met zekerheid zeggen dat je aan het einde van het sollicitatietraject, de juiste kandidaat hebt aangenomen?

Handvatten voor een vervolggesprek:

Met de informatie die je hebt gekregen uit de rapportage heb je een goed beeld van de eigenschappen van jouw kandidaten. Aan de hand van deze informatie kan je inzoomen op bepaalde eigen door kritische vragen te stellen. Zo zorg je ervoor dat het vervolggesprek een leidraad is voor de keuze of je iemand aanneemt of niet. Met de rapportage van Easy Select hoef zelf geen kritische vragen meer te bedenken. Easy Select geeft je handige tips voor het vervolggesprek, waaronder checkvragen over de sterke en de ontwikkelende punten van jouw kandidaten.

Handige tips voor een ideale start:

Wanneer je besluit met elkaar door te gaan en je met een gerust hart durft te stellendat je de geschikte medewerker hebt aangenomen, is het van belang dat je juiste voorbereiding treft voor een ideale start. Ook hier heeft Easy Select aan gedacht. Easy Select geeft je drie handige tips om ervoor zorgen dat de start van jouw nieuwe medewerker vlekkeloos verloopt. Een goed instroomproces zorgt ervoor dat je medewerker sneller integreert wat uiteindelijk leidt tot lagere verloopkosten. Daarnaast heeft het succesvol instromen van je nieuwe medewerker ook nog eens een positief effect op de employer branding. In de eerste fase delen nieuwe medewerkers hun ervaring met vrienden, familie en hun partner. Je wilt op dat moment een goede indruk achterlaten als organisatie. Zo maak je indirect de organisatie ook nog eens aantrekkelijker voor potentieel nieuw talent.

Meer uit je vervolggesprek halen? Ontdek Easy Select.
Logo GITP 1080 x 1080

2024 GITP.nl

GITP is ISO 9001:2015 en ISO 27001:2017 gecertificeerd

Iso 9001 2015
EIK ISO27001