Microsoft Teams image

AANDACHT VOOR DE PSYCHO- SOCIALE GEVOLGEN VAN CORONA MET GITP MINDSET

GITP Mindset is naar het idee van adviseurs als platform ontwikkeld. Onze GITP organisatiepsychologen, experts op het gebied van gedrag, delen kennis over de sociale gevolgen en gedrag ten tijde van een pandemie en bieden praktische tips en oefeningen. Én niet te vergeten ook positiviteit! Samen komen we verder en voeden wij talent. 

nieuwe en onbekende situaties

Onze omgeving verandert drastisch door het Corona-virus. Er ontstaan situaties nieuw en onbekend voor veel generaties. Veranderde omstandigheden zorgen er voor dat we collectief ongekende gedragspatronen vertonen, hoarden en zelfisolatie, en nieuwe emoties voelen en uitten, reëel en irreële angsten. Veel voor ons natuurlijk voelend gedrag wordt afgeraden en afgekeurd. Social distancing betekent afstand nemen van vrienden en familie. Deze ontwikkelingen zijn een aanslag op de (gemoeds)rust, en doen een appel op onszelf.

Gedrag dat (en de bijbehorende emoties die) we nu zien en meemaken zijn wij niet gewend, maar dit is ook positief. Denk aan creativiteit die voortvloeit uit zelf-isolatie of de saamhorigheid die organisch ontstaat. Wanneer we niet naar buiten gaan maar kijken naar binnen, ontdekken wij dat een crisis het beste uit ons naar boven kan halen. Veel om mensen mee te motiveren, zo dachten wij!

Adviseurs bieden expertise

Juist nu, tijdens een crisis, is het essentieel om te onthouden dat er veel goeds kan voortkomen uit moeilijke situaties. Daarom hadden onze adviseurs het idee om video's en content te maken die iedereen aan inzichten in ons brein, gedrag, onze gezinnen, werkfamilies en huishoudens helpt. Als experts leggen zij de focus op de kracht van individuen, teams en organisaties en bieden een houvast gedurende veranderingen. Door middel van wekelijkse praktische tips en oefeningen laten zij zien hoe mensen tijdens grote onzekerheid kunnen blijven functioneren en overeind blijven staan.

“Onze omgeving en omgang met vrienden, kinderen, familie of geliefden verandert ingrijpend, en dus moeten we ons gedrag daar op aanpassen. Mensen zetten elkaar aan tot het kopen van toiletpapier, maar vergeet niet dat we elkaar dus óók kunnen aanzetten tot positief gedrag. Praten over wat ons dwars zit én over wat ons drijft sterkt ons aanpassingsvermogen in nieuwe situaties. Zo krijgen we controle.” – Inge Dessing, sr. Adviseur GITP | PiCompany

nieuwe situaties vraagt om aanpassing

Op GITP Mindset bieden experts in dialoog en middels kennisdeling antwoorden op de vragen: hoe passen we ons aan, aan de nieuwe situatie? Wat kunnen wij doen om ons aan te passen en hoe maken we deze nieuwe situatie en veranderd gedrag ons eigen?

Logo GITP 1080 x 1080

2024 GITP.nl

GITP is ISO 9001:2015 en ISO 27001:2017 gecertificeerd

Iso 9001 2015
EIK ISO27001