Shutterstock 1171856992

10 signalen dat je toe bent aan een loopbaanstap

NOLOC, de beroepsvereniging loopbaanprofessionals en jobcoaches, organiseert voor de vijfde keer De Week van de Loopbaan. Van 16 tm 21 september 2019 kan iedereen die dat wil gratis loopbaanadvies krijgen. Tijdens een dergelijk gesprek kunnen loopbaangerelateerde vragen gesteld worden. Het kan gaan over welke baan bij je past of over een volgende loopbaanstap. Maar ook over hoe om te gaan met werkstress, de werk-privébalans, sollicitatievaardigheden of zelfontplooiing.

Hoewel een loopbaanadviesgesprek dus zeker niet alleen hoeft te gaan over een andere baan, is het goed om af en toe eens stil te staan bij je huidige baan (of wellicht ben je zzp’er en overweeg je iets anders). Er zijn signalen dat het tijd is om je heil elders te zoeken of om iets anders te gaan doen. Beantwoord onderstaande stellingen om te bepalen of dat voor jou geldt.

Beantwoord met ja of nee:

  1. Je doet je werk met minder passie dan een jaar geleden
  2. Je doet al tien jaar (precies) hetzelfde werk
  3. Je ergert je steeds vaker aan collega’s
  4. Je hebt al vijf jaar geen werkgerelateerde training of opleiding gevolgd
  5. Je ziet weinig ontwikkelmogelijkheden binnen je huidige baan
  6. Je hebt de afgelopen zes maanden vaker last van werkstress
  7. Je voelt je buitengesloten door collega’s
  8. Je luistert de laatste tijd met extra belangstelling naar vrienden of kennissen die over hun nieuwe baan of klus vertellen
  9. Je hebt moeite om een goede balans tussen werk en privé te vinden
  10. Je bent ontevreden over je arbeidsvoorwaarden

Natuurlijk heb je een of enkele vragen met ‘ja’ beantwoord. Dat hoeft niet direct te betekenen dat je op zoek moet naar een nieuwe baan. Maar heb je een aantal keer vol overtuiging ja gezegd, dan is het tijd om je toch eens achter je oren te krabben. Het gras bij de buren is zeker niet altijd groener. Maar is de uitdaging weg, je passie verdwenen, en ben je eigenlijk ook wel toe aan wat nieuwe gezichten? Dan is het tijd om je te bezinnen en (eventueel) op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging.

Benieuwd wat GITP kan betekenen bij loopbaanbegeleiding? Op deze pagina staan de diverse mogelijkheden, van coaching tot maatwerktrainingen.

Logo GITP 1080 x 1080

2024 GITP.nl

GITP is ISO 9001:2015 en ISO 27001:2017 gecertificeerd

Iso 9001 2015
EIK ISO27001