088 - 448 70 00 Inloggen 088 - 448 70 00 Inloggen

GITP ziet en ontwikkelt de leiders van de toekomst

De dynamiek in de markt en maatschappij vraagt om duidelijkheid en stevigheid. Personen die richting kiezen, visie ontwikkelen, resultaten halen en verantwoordelijkheid nemen. Het is tijd voor verantwoordelijk leiderschap.

Vraag een gratis adviesgesprek aan

Verantwoord leiderschap

Het GITP Responsible leadership model

Verantwoord leiderschap

Het GITP Responsible leadership model

Hoewel het belang van 'good corporate citizenship' onderkend is, blijven bestuurders zoeken naar de juiste vertaling in de praktijk. Je vervult hierbij een sleutelrol en de verwachtingen en eisen die aan je gesteld worden zijn torenhoog. Het ontwikkelen van Responsible leadership zorgt voor een stevig fundament. Voor jezelf als leider, voor je team, je organisatie en al je stakeholders.

Het Responsible Leadership model model gaat uit van:

 • Responsiviteit: van persoonlijke groei en leren tot stakeholdersdialoog.
 • Richting: van persoonlijke ambitie tot visie en maatschappelijke missie.
 • Rekenschap: van individueel geweten tot transparante verantwoording.
 • Realisatie: van daadkracht, teamperformance tot lange termijn waardecreatie.

Centraal in de werking van Responsible leadership staat de connectie en de interactie van responsible leaders met zichzelf, teams en medewerkers, de organisatie en alle stakeholders.

Op alle niveaus tekent zich af dat verantwoordelijkheid nemen (en geven) onder deze omstandigheden van grote betekenis is. Het GITP model Responsible Leadership biedt een kompas voor bestuurders en leidinggevenden. JUIST NÚ.

download whitepaper responsible leadership

Ben jij een Responsible leader?

Ben je nieuwsgierig naar jouw profiel als verantwoordelijk leider? Hoe scoort je op zelfkennis, zelfregie, reflectie en integriteit? Vraag hier vrijblijvend jouw Responsible Leadership Survey inlog code aan.

Onze leiderschapsoplossingen

Directeur Assessments

Het Directeur Assessment biedt een waardevol totaalbeeld van talent, ontwikkelpotentieel en inzicht in een passende ontwikkelstrategie van jouw Senior Executive, lid van MT, werkend op directieniveau of hoger management.

bekijk onze assessmentoplossingen

Bestuurder Selectie Assessment

Bestuurder Professional Selectie Assessment dat een duidelijk antwoord geeft in cruciale selectievragen. Onze senior adviseur neemt de tijd, om zo te komen tot een glashelder beeld van de profielmatch, talenten en kwaliteiten, leiderschapsstijl, kansen en risico’s voor deze strategische functie.

Bekijk Bestuurder Selectie Assessment

Digital Leiderschaps tooling

Een goede manager is goud waard. Maar welke medewerker heeft het in zich om een goede leider te worden? Met de digital leiderschap tooling krijg je snel inzicht in aanleg voor leiderschap bij jouw medewerker.

Bekijk onze digital leiderschap tools

management development programma

Je wilt dat jouw leidinggevenden als managers én als leiders in staat zijn om resultaat te realiseren, de strategie te operationaliseren, en medewerkers te blijven inspireren. In elke organisatiecontext. Een leiderschapsprogramma gaat hen hierbij helpen.

bekijk hier onze MD trajecten

Executive coaching

De executive coaches van GITP helpen bij het vinden van eventuele de achterliggende vraag én het beantwoorden van deze vraag waardoor ontwikkeling in gang gezet wordt. Een coachingstraject is daarom een effectief middel om ontwikkeling van jouw leidinggevende gericht te bevorderen en te versnellen.

bekijk hier onze coaching dienstverlening

Governance

Strategisch partnerschap tussen bestuur en intern toezicht.
Van afvinkcultuur naar strategisch partnerschap. Naar een nieuw concept van inclusieve governance.

Bekijk hier onze governance dienstverlening

contact

Wij helpen je graag

Anthon van der Horst

Executive Adviseur

Graag help ik bij het vinden, ontwikkelen en behouden van de balans in alle eisen waaraan de bestuurder moet voldoen.

Met veel enthousiasme werk ik voor bestuurders, toezichthouders, managers en potentials die zicht willen krijgen op het functioneren van eigen of andermans bestuurlijke of management kwaliteiten. Ik kijk door de ogen van de directe collega, het team, de stakeholder of de organisatie en ga indringend het gesprek aan in het kader van een evaluatie/assessment of coachingstraject.

Met behulp van ruim 30 jaar ervaring, publicaties en lezingen over leiderschap, charisma, organisatiepsychologie én ruim 60 jaar nieuwsgierigheid naar mensen, hun drijfveren functies en organisaties, doe ik mijn advieswerk. Mijn overtuiging is dat leiders altijd streven naar goed en verantwoordelijk leiderschap. De leider/bestuurder levert een fantastische prestatie in het overbruggen van tegengestelde krachten. Richting geven én ruimte laten, zichtbaar zijn én anderen in hun kracht zetten, draagvlak creëren én op het juiste moment ingrijpen, risico’s nemen én rekenschap afleggen. Iedere bestuurder/leider/topmanager ervaart hierin stevige uitdagingen die hij of zij op gezette tijden wil delen, soms moet delen om met plezier te werken. Graag help ik bij het vinden, ontwikkelen en behouden van de balans in alle eisen waaraan de bestuurder moet voldoen.

Model van Verantwoordelijk Leiderschap

Responsible leadership


a.van.der.horst@gitp.nl

Anke Brockmöller

Sr. Adviseur

Ik adviseer en ondersteun organisaties op het gebied van inzicht en ontwikkeling

Ik adviseer en ondersteun organisaties op het gebied van inzicht en ontwikkeling: assessmentonderzoeken, ontwikkelprogramma’s, talentontwikkeling en het vormgeven van trajecten op het gebied van kennisdeling in organisaties, bijvoorbeeld door het toepassen van meester-gezelrelaties. Ik werk voor diverse branches, van onderwijs tot zakelijke dienstverlening en ben betrokken bij GITP Bestuur en Toezicht

Kennisdomein:

 • Assessment en advies
 • Meester-gezelrelaties
 • Kennismanagement
 • Bestuur & Toezicht
a.brockmoller@gitp.nl

Betty Lutke Schipholt

Sr. Adviseur en executive coach

Zelfinzicht vergroten maakt bewuster handelen in complexe krachtenvelden mogelijk.

Scherp zien wat er speelt in de dynamiek van organisaties is mijn kernkwaliteit. Daarbij heb ik oog voor diversiteit en de unieke bijdrage van elke leider. Managers, directeuren en toezichthouders ervaren mij als vertrouwenwekkend, uitnodigend, opmerkzaam, analytisch, stimulerend en creatief. Vanuit mijn ruime leidinggevende ervaring op seniormanagement- en executive niveau herken ik de complexiteit van organisatorische krachtenvelden en onderzoek ik leiderschapsdilemma’s. Ik geniet ervan wanneer seniormanagers en bestuurders vanuit authenticiteit organisaties in beweging krijgen en verbondenheid creëren.

Netwerk

Trusted advisor met een groot netwerk in woningbouwcorporaties, onderwijs, openbaar bestuur, financiële sector en (internationale) technische bedrijven.

Activiteiten, rollen en aanpak

Focus op het uitvoeren van selectie-assessments, ontwikkelassessments en potentieelbepalingen voor hoger management, executives en leden/voorzitters van colleges van bestuur. Daarnaast management- en executive coach en adviseur van Raden van Toezicht en Raden van Commissarissen. Zet hierbij mijn kennis van Transactionele Analyse en onbewuste processen in organisaties flexibel in. Vanuit mijn netwerk regelmatig gevraagd om een MT of DT te begeleiden of een leiderschapstraject te ontwikkelen en te verzorgen. Vaak ter ondersteuning van een veranderingsproces. Opgeleid in verschillende teamdiagnostische modellen zoals de AEM-Cube en het Rocketmodel.

Certificeringen

NIP-registerpsycholoog Arbeid & Organisatie
International Certified Transactional Analyst (CTA)
International Certified Trainer & Supervisor in Transactional Analysis (PTSTA)

Kennisdomein:

 • Executive assessment
 • Senior management en executive coaching
 • Management development
 • Team- en organisatieontwikkeling
 • Persoonlijk leiderschap
 • Transactionele Analyse
b.lutke@gitp.nl

Joukje van Leusen

Sr. Adviseur

Graag help ik bestuurders, directeuren, managers, professionals én organisaties beter te maken door (zelf)inzicht en ontwikkeling te bieden

Joukje van Leusen is senior adviseur bij GITP. Sinds 1999 actief als HRD-adviseur gericht op het ontwikkelen van mensen in organisaties en het in lijn brengen van talent met de strategie van de organisatie. Voordien was zij tien jaar werkzaam als lijnmanager in het bedrijfsleven.

Kennisdomein:

 • Executive consulting
 • Executive assessments
 • Executive coaching
 • Senior management assessment
 • Senior management coaching
 • Leiderschapsontwikkeling/MD
 • Team- en organisatieontwikkeling
 • HR-analytics
 • Performance- en competentiemanagement
j.van.leusen@gitp.nl