Deelnemers gaven deze training gemiddeld een
8,9
Je bevindt je hier:

Leidinggeven: de essentie

Ontdek jouw leiderschapsstijl, leer beoordelingsgesprekken voeren, feedback geven en coachen.
2573,25
BTW vrij
Blended training
Contacturen
34 contacturen
Duur
9 weken
Interval
4 dagen, 1 met avondprogramma
Werkdruk
7 uur zelfstudie
incl. dagarrangement

Deze training heeft al menig beginnend manager op weg geholpen in zijn/haar nieuwe rol. Het kan in het begin best lastig zijn om de balans te vinden tussen organisatiedoelstellingen en betrokken medewerkers. Tijdens de training leer je om te gaan met weerstand, en krijg je handvatten om je medewerkers gemotiveerd te houden.

  Na afloop van de training:

  • Ken jij je persoonlijke leiderschapsstijl, je weet wat voor soort manager je bent. 
  • Weet jij hoe je je stijl kunt aanpassen aan de situatie. 
  • Kun je effectief taken delegeren. 
  • Heb jij meer grip op situaties waarin weerstand of een negatieve groepsdynamiek de overhand nemen. 
  • Weet je hoe je moeilijke gesprekken voert.
  • Ben je bekend met de basisprincipes van coachend leidinggeven

  Wat kun je verwachten?

  De training start met een Reflector 360. Deze feedback scan helpt jou om inzicht te geven in al je kwaliteiten en valkuilen, zodat hier gedurende de training op ingespeeld kan worden. De training bestaat uit drie delen. Het eerste deel gaat over leidinggeven aan jezelf. Hierbij verken je jouw rol als leidinggevende en ontdek je jouw leiderschapsstijl. In het tweede deel leer je leiding te geven aan een ander. In dit deel oefen je veel met beoordelingsgesprekken en feedback geven. In het derde deel gaan we aan de slag met coachend leidinggeven. Je maakt kennis met de basisprincipes van coaching en ontdekt hoe je meer uit jouw medewerkers en team haalt. Last but not least leer je leidinggeven met een visie. Hier leer je om jouw plannen met overtuigingskracht te presenteren. Tot slot van de training duik je samen met jouw medestudenten in de basics van timemanagement. Een effectieve leider is immers een efficiënte leider. 

  Onderwerpen

  • Leidinggeven aan je zelf 
  • Leidinggeven aan de ander
  • Coachend leidinggeven aan het team 
  • Leidinggeven met een visie
  • Timemanagement

  Hoeveel tijd ga jij investeren?

  De training Leidinggeven: de essentie heeft een doorlooptijd van 9 weken met een tijdinvestering van: 

  • 34 contacturen: blok van 2 trainingsdagen met 1 avondprogramma (09:00-19:00, 08:30-16:30) en 2 losse trainingsdagen (09:00-17:00) 
  • 7 uur zelfstudie  

  Accreditaties

  Deze training is NBA geaccrediteerd en levert 28 PE-uren op. Geschikt voor accountants, maar ook voor schoolleiders PO. Heb je een andere beroepsvereniging waarvoor je in aanmerking wilt komen voor Permanenten Educatie-uren? Vraag ons gerust naar de mogelijkheden.

  ARRANGEMENTEN & STUDIEMATERIAAL

  Alle trainingen hebben een dagarrangement waarbij koffie, thee en luxe lunch is inbegrepen. De kosten voor het (verplichte) dagarrangement zijn in onze prijzen op de website verwerkt. Het lesmateriaal (boeken e.d.) is ook bij de prijs inbegrepen. De prijs die je op de website ziet is dus een All-in prijs. Meer informatie vind je in onze Inschrijfvoorwaarden en bij Veelgestelde vragen.

  Twijfel je over deze training?

  Vraag advies of bekijk andere trainingen binnen het thema Management & leidinggeven.

  Locaties & data

  Kies hier een locatie en datum waarop je de training wilt volgen.

  We kunnen elke training als incompany training of in aangepast vorm als maatwerk verzorgen. Daarnaast geven we je uiteraard graag een opleidingsadvies.

  Wat anderen zeggen

  Deelnemers gaven deze training gemiddeld een
  8,9

  “Heel goed in elkaar gezet”

  De training is echt een complete startcursus voor leidinggeven, heel goed in elkaar gezet. De modellen gaan goed over in de praktijkoefeningen. Je leert heel veel van de groep.

  “Sinds mijn middelbare school...”

  Het was de beste training die ik heb gehad sinds mijn middelbare school.

  “Erg leerzaam”

  De manier van training geven was erg prettig en ik heb er veel van geleerd. Ook het oefenen in de groep was erg leerzaam.

  “Veel van andere cursisten opgestoken”

  Een erg leerzame training en een leuke groep. Ondanks verschillende achtergronden en niveaus heb ik veel van andere cursisten opgestoken. De lesmodules en opdrachten om thuis te doen (8 uur zelfstudie) vond ik te veel.

  “Veel persoonlijke aandacht”

  Erg positief. Gelukkig ook veel theorie waar ik dit jaar aan de slag kan gaan. Tijdens de training ook goed praktijk voorbeelden kunnen behandelen. De kleine groep heb ik als voordeel ervaren. Er was veel persoonlijke aandacht en ruimte om eigen cases in te brengen.

  “Een goed fundament”

  Een ontzettend leerzame, actiegerichte training. Deze training legt in mijn optie een goed fundament voor de startende manager/leidinggevende.

  “Geholpen bij bewustwording”

  Heeft mij geholpen bij bewustwording en het nadenken waarom dingen gaan zoals ze gaan. Praktische tips die ik direct kan toepassen, zowel zakelijk als privé.