Incompany training: inclusief communiceren

In je team en in je organisatie wil je dat mensen zich veilig voelen en zichzelf kunnen zijn. Het gevoel creëren dat ze mee mogen én durven doen, waardoor alle verschillende perspectieven en talenten in het team optimaal naar voren komen. Kort gezegd: je wilt een inclusief werkklimaat. GITP helpt.

Diensten incompany maatwerk Header

WAAROM INCLUSIEF COMMUNICEREN?

Er zijn natuurlijk altijd meerdere soorten mensen in een team. In deze training krijg je inzicht in hoe de verschillen tussen mensen een rol kunnen spelen in de samenwerking. Je kunt hierbij denken aan zichtbare en makkelijk te benoemen verschillen (zoals huidskleur, expertise, leeftijd) en de minder zichtbare verschillen (zoals overtuiging, ervaring, behoeften of persoonlijkheid).

Het is niet voor iedere teamlid altijd even makkelijk om met deze verschillen om te gaan. Of zich uit te spreken, zeker als een teamlid op één kenmerk verschilt van de meeste anderen. En dat is zonde. Want de kans is groot dat er potentieel voor het team verloren gaat. De training Inclusief Communiceren helpt om de situatie te begrijpen en te voorkomen.

Resultaat

  • Inzicht in jouw persoonlijke drijfveren en uitdagingen om inclusiever te communiceren.
  • Je kent de positieve effecten van inclusieve communicatie en je hebt deze ervaren.
  • Je kent het verschil tussen gelijkwaardigheid en gelijkheid en weet je hoe je vanuit diverse machtsposities gelijkwaardig kunt communiceren.
  • Je hebt geleerd hoe je in je communicatie open kunt staan voor verschillen en deze kunt benutten.
  • Je hebt concrete tools om effectief en inclusief te communiceren.
Logo GITP 1080 x 1080

2024 GITP.nl

GITP is ISO 9001:2015 en ISO 27001:2017 gecertificeerd

Iso 9001 2015
EIK ISO27001