GITP is de hr-adviseur voor selectie- en ontwikkelvraagstukken: digitaal én face-to-face.

Lees meer
Je bevindt je hier:

Identificeren & Plannen

Identificeren

Als organisatie legt u uw missie en visie vast. Er is veel aandacht voor de purpose, de why: waartoe bent u als organisatie op aard. Dat wordt doorvertaald in de cultuur. Daarnaast kijkt u naar de organisatieinrichting. Een klassieke hiërarchie, zelfsturing of holacracy. Er komen steeds meer smaken. Tevens maakt u keuzes over het organiseren van arbeid. Worden bepaalde taken of afdelingen uitbesteed? Wordt gebruik gemaakt van flexwerkers en interimmers? Hoe groot is die flexschil? 

Plannen

De keuzes die gemaakt worden ten aanzien van de inrichting van de organisatie en de organisatie van arbeid hebben gevolgen voor de medewerkers die u wilt aantrekken en het aantal medewerkers dat u nodig heeft. U moet gaan bepalen hoeveel medewerkers u met welke kennis (competenties) en ervaring nodig hebt. Daartoe wordt het huidige personeelsbestand in kaart gebracht. Er wordt rekening gehouden met (langdurig) verzuim en verloop, de situatie op de arbeidsmarkt en (groei)ambities. En hebben de huidige medewerkers wel de kennis en vaardigheden die u in de toekomst als organisatie nodig hebt? Het in kaart brengen van de huidige en toekomstige personeelsbehoefte is een flinke klus, die door veel HR-managers voor zich uit geschoven wordt (bulldozer-effect).

Identificeren en plannen

Populair

Employer journey Playbook
Het verhaal achter een succesvolle Employer Journey.

Whitepaper Feedbackcultuur
Vraag het onderzoeksrapport gratis aan.

Darkside webinar (gratis)
Het effect van de darkside op leiderschap.

Direct naar
Werken bij

Talentvolle, ambitieuze en ondernemende mensen vinden bij GITP & PiCompany een functie die past bij hun persoonlijke situatie en plannen.

Bekijk onze vacatures