088 - 448 70 00 Inloggen 088 - 448 70 00 Inloggen

Samen voor het beste onderwijs

De uitdagingen in het onderwijs zijn groot, denk aan onderwijsvernieuwing, ontwikkeling en motivatie personeel en externe samenwerkingen. Terwijl de krapte op de arbeidsmarkt voor onderwijs personeel groter en groter wordt, dat is de uitdaging voor iedere HR-professional in het onderwijs.

Vraag een adviesgesprek aan

Waarom GITP

Inzicht om op te bouwen

Het ministerie van onderwijs raamt het lerarentekort in het basisonderwijs in 2022 op ruim 4000 fte. Ruim een derde van de vacatures in het voortgezet onderwijs geldt nu al als ‘moeilijk vervulbaar’ en over tien jaar is er een tekort aan 1700 extra voltijd-leraren.

Een groot tekort dat direct impact kan hebben op de kwaliteit van het onderwijs. Dat vraagt om een strategische HR- aanpak die veel verder gaat dan aantrekkelijke werkgeversmerk en slimme recruitment.

Ontwikkeling is ‘key’ voor behoud van mensen en verhogen van de kwaliteit. Ontwikkeling is meer dan alleen een training. Hoe laat je onderwijspersoneel lekker werken, hoe kunnen zij zich specialiseren en toch breed inzetbaar zijn? Want dat wordt meer en meer gevraagd van onderwijspersoneel. Inzicht in talent en drijfveren vorm de basis, het bieden van begeleiding en ontwikkelingsmogelijkheden op maat is de vervolgstap. Digitale loopbaanplatforms stellen mensen in staan eigen regie te voeren over hun loopbaan en HR-professionals krijgen hiermee objectieve stuurinformatie.

GITP werkt voor zo’n 132 opdrachtgevers in hoger, primair en speciaal onderwijs op het gebied van selectie, ontwikkeling, management development en strategische HR-solutions.

contact met onze adviseurs

Onze specifieke onderwijs assessments

Schoolleider PO

Het assessment voor schoolleider PO biedt breed, verdiepend inzicht in het talent en (ontwikkel)potentieel van de (beoogde) schoolleider. Let op: geen automatische inschrijving in het register.

 • Inzichtgevend van visiegericht werken tot persoonlijk leiderschap.
 • De beste NIP assessment psychologen met kennis van de onderwijssector.

Assessment vanaf € 2600,-

Afdelingsleider VO

Het assessment voor afdelingsleider VO biedt breed, verdiepend inzicht in de kwaliteiten en het (ontwikkel)potentieel van de (beoogd) leidinggevende binnen jouw onderwijsorganisatie.

 • Inzichtgevend van teamgericht leidinggeven tot kwaliteitsgerichtheid. 
 • De beste NIP assessment psychologen met kennis van Voortgezet Onderwijs.

Assessment vanaf € 2195,-

Senior Afdelingsleider VO

Het assessment voor senior afdelingsleider VO biedt breed, verdiepend inzicht in de kwaliteiten en het (ontwikkel)potentieel van de (beoogd) senior leidinggevende binnen jouw onderwijsorganisatie.

 • Inzichtgevend van onderwijskundig leiderschap tot kwaliteitsgerichtheid.
 • De beste NIP assessment psychologen met kennis van Voortgezet Onderwijs.

Assessment vanaf € 2595,-

Directeur/Rector VO

Het assessment voor directeur/rector VO biedt breed, verdiepend inzicht in de kwaliteiten en het (ontwikkel)potentieel van de (beoogd) eindverantwoordelijk leidinggevende binnen jouw onderwijsorganisatie.

 • Inzichtgevend van onderwijskundig leiderschap tot positionering en profilering van de school.
 • De beste NIP assessment psychologen met kennis van Voortgezet Onderwijs

Assessment vanaf € 3375,-

Opleidingsmanager MBO/HBO

Het assessment voor opleidingsmanager mbo/hbo biedt breed, verdiepend inzicht in de kwaliteiten en het (ontwikkel)potentieel van de (beoogd) manager binnen jouw onderwijsorganisatie.

 • Inzichtgevend van leidinggeven tot ontwikkeling van het onderwijsaanbod.
 • De beste NIP assessment psychologen met kennis van Voortgezet Onderwijs.

Assessment vanaf € 2595,-

Afdelingsleider MBO/HBO

Het assessment voor afdelingsleider VO biedt breed, verdiepend inzicht in de kwaliteiten en het (ontwikkel)potentieel van de (beoogd) leidinggevende binnen jouw onderwijsorganisatie.

 • Inzichtgevend van onderwijskundig leiderschap tot strategische kwaliteitsgerichtheid.
 • De beste NIP assessment psychologen met kennis van Voortgezet Onderwijs.

Assessment vanaf € 3375,-

Hoogleraar

Dit assessment is gericht op (te benoemen) hoogleraren. Het biedt breed, verdiepend inzicht in de kwaliteiten en (ontwikkel)potentieel van de hoogleraar, waarbij leiderschapsaspecten, persoonlijke ontwikkeling en organisatiesensitiviteit expliciet worden meegenomen.

 • De beste NIP assessment psychologen met kennis van de academische wereld.
 • Inzichtgevend van persoonlijk leiderschap tot omgevingsbewustzijn.

Assessment vanaf € 3375,-

87%

van onze klanten beveelt ons van harte aan

8,3

gemiddelde deelnemers tevredenheid van onze dienstverlening

Snel resultaat met de juiste inzichten via onze online assessments

GITP is specialist in geavanceerde online assessment- en development tools. We stellen organisaties in staat om hun talenten te identificeren, te selecteren en door te ontwikkelen. Hierdoor kan je gericht inspelen op nieuwe ontwikkelingen.

Contact

Wij helpen je graag

Betty Lutke Schipholt

Sr. Adviseur en executive coach

Zelfinzicht vergroten maakt bewuster handelen in complexe krachtenvelden mogelijk.

Scherp zien wat er speelt in de dynamiek van organisaties is mijn kernkwaliteit. Daarbij heb ik oog voor diversiteit en de unieke bijdrage van elke leider. Managers, directeuren en toezichthouders ervaren mij als vertrouwenwekkend, uitnodigend, opmerkzaam, analytisch, stimulerend en creatief. Vanuit mijn ruime leidinggevende ervaring op seniormanagement- en executive niveau herken ik de complexiteit van organisatorische krachtenvelden en onderzoek ik leiderschapsdilemma’s. Ik geniet ervan wanneer seniormanagers en bestuurders vanuit authenticiteit organisaties in beweging krijgen en verbondenheid creëren.

Netwerk

Trusted advisor met een groot netwerk in woningbouwcorporaties, onderwijs, openbaar bestuur, financiële sector en (internationale) technische bedrijven.

Activiteiten, rollen en aanpak

Focus op het uitvoeren van selectie-assessments, ontwikkelassessments en potentieelbepalingen voor hoger management, executives en leden/voorzitters van colleges van bestuur. Daarnaast management- en executive coach en adviseur van Raden van Toezicht en Raden van Commissarissen. Zet hierbij mijn kennis van Transactionele Analyse en onbewuste processen in organisaties flexibel in. Vanuit mijn netwerk regelmatig gevraagd om een MT of DT te begeleiden of een leiderschapstraject te ontwikkelen en te verzorgen. Vaak ter ondersteuning van een veranderingsproces. Opgeleid in verschillende teamdiagnostische modellen zoals de AEM-Cube en het Rocketmodel.

Certificeringen

NIP-registerpsycholoog Arbeid & Organisatie
International Certified Transactional Analyst (CTA)
International Certified Trainer & Supervisor in Transactional Analysis (PTSTA)

Kennisdomein:

 • Executive assessment
 • Senior management en executive coaching
 • Management development
 • Team- en organisatieontwikkeling
 • Persoonlijk leiderschap
 • Transactionele Analyse
b.lutke@gitp.nl

Joost van Tilborg

Sr. Adviseur

drs Joost van Tilborg mmo is een senior adviseur, die zijn professie als psycholoog heeft verrijkt met bedrijfskundige kennis, via een master in management & organisatie, bij TIAS Business School. Hij is zeer ervaren in brede adviestrajecten, zowel vanuit een gedragsmatige als een organisatiekundige hoek. Hij coacht (zorg-)managers, schoolleiders en onderwijsdirecteuren in individuele coachingstrajecten, en levert een bijdrage aan persoonlijke groei doormiddel van verschillende vormen van psychologisch assessment, spiegelen en reflectie.

Kennisdomein:

 • Onderwijs
 • Zorg en diverse andere branches
 • Persoonlijkheid
 • Karakter
 • Communiceren
 • Drijfveren
 • Talent Development Assessment
 • Schoolleidersassessments.
j.van.tilborg@gitp.nl

Anke Brockmöller

Sr. Adviseur

Ik adviseer en ondersteun organisaties op het gebied van inzicht en ontwikkeling

Ik adviseer en ondersteun organisaties op het gebied van inzicht en ontwikkeling: assessmentonderzoeken, ontwikkelprogramma’s, talentontwikkeling en het vormgeven van trajecten op het gebied van kennisdeling in organisaties, bijvoorbeeld door het toepassen van meester-gezelrelaties. Ik werk voor diverse branches, van onderwijs tot zakelijke dienstverlening en ben betrokken bij GITP Bestuur en Toezicht

Kennisdomein:

 • Assessment en advies
 • Meester-gezelrelaties
 • Kennismanagement
 • Bestuur & Toezicht
a.brockmoller@gitp.nl