GITP is de hr-adviseur voor selectie- en ontwikkelvraagstukken: digitaal én face-to-face.

Lees meer
Je bevindt je hier:

Case Damen

"Objectiever onderbouwde selectiebeslissingen voor alle werkmaatschappijen."

De juiste mensen selecteren en succesvol zijn op internationale arbeidsmarkten? Damen Shipyards kiest voor internationaal inzetbare modulaire assessments. "Met de inrichting van een standaard recruitmentprocedure heeft Damen Shipyards een platform voor de verdere groei van het bedrijf gerealiseerd. Assessment tools die internationaal en universeel inzetbaar zijn, maken daar onderdeel van uit." Aan het woord is Alexander de Vries, Manager Recruitment bij de internationaal opererende scheepswerf uit Gorinchem. 

 

Damen kantoor
De recruiters en HR-managers van Damen worden getraind en gecertificeerd voor het afnemen van onze tests en de interpretatie van de resultaten.

 

Damen Shipyards kiest voor de modulaire aanpak van PiCompany en GITP met een online assessment self service portal en gericht in te zetten expertise van assessment adviseurs. 

Internationaal inzetbare assessments op elk organisatieniveau voor de borging van de bedrijfscultuur met een gestandaardiseerde werving- en selectieprocedure. 

 • Selectiebeslissingen wereldwijd objectiever onderbouwen 
 • De juiste mensen aannemen 
 • Interne mobiliteit vergroten 
 • Succesvol zijn op internationale arbeidsmarkten

Het vraagstuk van DAMEN

Damen Shipyards wil met meer zekerheid en onafhankelijker van de betrokken HR-manager vast kunnen stellen of iemand capabel is. Voor alle werkmaatschappijen, op elk organisatieniveau en als onderdeel van een gestandaardiseerde procedure voor werving en selectie.

"Wanneer je hard groeit en tegelijkertijd de bedrijfscultuur wil borgen, moet je kaders scheppen die uiteindelijk voor alle werkmaatschappijen gaan gelden. Het kan niet zo zijn dat bij de ene werkmaatschappij iemand wordt afgewezen die op dezelfde functie bij een andere werkmaatschappij wordt aangenomen."

Wereldwijd op dezelfde manier selecteren
"Om selectiebeslissingen bij werkmaatschappijen wereldwijd op dezelfde manier objectiever te kunnen onderbouwen waren we op zoek naar een HR-bureau dat in staat is internationale en universeel inzetbare assessment tools aan te bieden die de HR-communities van de verschillende werkmaatschappijen zelf kunnen inzetten."

Niet de beste maar een capabele kandidaat
"Met een recruitmentbeleid dat vooral is gericht op aannemen in plaats van op afwijzen, is het niet noodzakelijk de beste kandidaat, maar een capabele kandidaat te selecteren. Uiteraard gaan we voor een hoge managementfunctie, zoals een Area Director, wel voor de beste kandidaat. Daar hoort dan ook een ander assessment bij." 

De aanpak

Damen Shipyards verdeelt de standaardisering van het werving en selectieproces in 3 stappen:

 1. een geprofessionaliseerde arbeidsmarktcommunicatie
 2. objectief inzicht in sollicitanten met internationaal inzetbare assessments
 3. een onderbouwde selectiebeslissing
   

24/7 online beschikbare online assessment tools
PiCompany biedt Damen Shipyards een op maat ingerichte self-service portal met onder andere een intelligentietest en persoonlijkheidsvragenlijst die 24 x7 online beschikbaar zijn. De recruiters en HR-managers van Damen worden getraind en gecertificeerd voor het afnemen van de tests en de interpretatie van de resultaten. "De certificatietrainingen van PiCompany voor de tests zijn zeer positief ontvangen."

Gericht in te zetten assessment adviseur
GITP biedt de mogelijkheid om waar nodig of ter aanvulling van de online assessment tools een compleet assessment of een deel daarvan door een assessment adviseur uit te laten voeren. Er is keuze uit assessments op MBO, hoogopgeleid en executive niveau.

 

Damen sfeerbeeld
Het gestandaardiseerde selectieproces ondersteunt Damen bij het selecteren van de juiste mensen.

Het resultaat

"Het gestandaardiseerde selectieproces waarvan de tools van GITP en PiCompany deel uitmaken, ondersteunen ons bij het selecteren van de juiste mensen die zich via de geprofessionaliseerde arbeidscommunicatie bij ons aanmelden. We verwachten dankzij de nieuwe aanpak Damen Shipyards breed de juiste mensen aan te nemen, onze interne mobiliteit te vergroten en op internationale arbeidsmarkten succesvol zijn.’"

Over ING

Damen logo

 • Sinds 1927

 • Scheepsbouwconcern. Vanaf 1969 sterk gegroeid door vergaande standaardisatie, modulaire bouw en het werken op voorraad. 

 • Omzet 2 miljard euro in 2018

 • levert 175 schepen per jaar af

 • 12.000 medewerkers, waarvan 3.500 in Nederland

 • Hoofdvestiging Gorinchem 

 • 54 werkmaatschappijen in Nederland, Europa, Azië, Amerika, Afrika en Australië.

Identify Personality

Blijf op de hoogte van alle insights