088 - 448 70 00 Inloggen 088 - 448 70 00 Inloggen

Zorg voor je talent

Zorg voor je talent. Talent- en teamontwikkeling verlaagt werkdruk en verhoogt het werkplezier

whitepaper ‘Zorg voor je talent’

De veranderingen en uitdagingen in de Zorg

De veranderingen en uitdagingen in de Zorg zijn dermate fundamenteel en dynamisch dat GITP uitgebreid onderzoek deed naar de beleving van werkdruk en werkgeluk onder verpleegkundig personeel in zowel ziekenhuizen als verpleeg- & verzorghuizen en thuiszorg.

Opvallend is dat de voorspelde grote uitstroom van mensen uit de zorg na de corona pandemie uitblijft, dat mensen een ontzettend groot hart hebben voor hun vak, dat ze vinden dat hun werkgever meer moet doen aan talent- en teamontwikkeling om de werkdruk te verlagen en het werkplezier te verhogen. Tot slot wordt er een mobiliteitsslag verwacht binnen de zorg zelf. 25% van de werknemers geeft aan binnen nu en 2 jaar een baan te hebben bij een andere werkgever in de zorg. De professionaliteit van de werkgever en de aandacht voor teamontwikkeling zijn daarin de belangrijkste factoren die werkgevers in de zorg aantrekkelijk maken.

Download de whitepaper ‘Zorg voor je talent’, lees alle onderzoeksresultaten en ontdek hoe aandacht voor team en talent het werkplezier verhoogd en de werkdruk verlaagd.

Download Whitepaper

Case Zuyderland

De kracht van Talentontwikkeling:

  • Zorgt voor het aantrekken van de juiste mensen
  • Verlaagt de verloopneiging: jouw medewerkers blijven langer en gemotiveerder bij je werken
  • Verlaagt langdurig verzuim dat veroorzaakt wordt door functionerings- en loopbaan vraagstukken

‘Ik denk dat zeker 80% niet durft aan te geven dat het niet meer, of heel moeilijk gaat op het werk om wat voor een reden dan ook,” zegt Jacqueline Vos, Reïntegratieconsulent P&O Loopbaancentrum bij Zuyderland. Jacqueline begeleidt met het Loopbaancentrum jaarlijks zo’n 120 collega’s bij re-integratie en loopbaanadvies. Dat doet ze bewust met hulp van digitale assessments van GITP.

Lees hier hoe het Zuyderland verzuim voorkomt en haar medewerkers behoudt door hun talenten te laten ontdekken.

Naar de volledige case

De beste zorg voor je talenten

Om fit te zijn voor de uitdagingen van vandaag en morgen en om talent te behouden, doet de zorg er goed aan om zich te blijven ontwikkelen. GITP biedt waardevolle instrumenten die helpen bij recruitment, talentontwikkeling, loopbaanvraagstukken en reductie van langdurig verzuim. Enkele voorbeelden:

Talentontwikkeling

Waar liggen iemands kwaliteiten? Welke competenties kan iemand het beste verder ontwikkelen? In welke competenties kan de medewerker beter niet teveel energie stoppen?

De Personal Development Accelerator combineert informatie over werkgedrag en talent. Zo ontdekken medewerkers voor welke functierelevante competenties zij het meeste talent hebben en hoe zij deze in de praktijk laten zien. Dit geeft zicht op de meest kansrijke mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling en optimaal presteren.

Bekijk de personal Development Accelerator

Recruitment

Talent Match: Zekerheid over match en ontwikkelpotentieel

Elke functie vraagt om specifieke talenten. De combinatie van cognitieve capaciteiten, persoonlijkheid en drijfveren bepalen het (ontwikkel)potentieel van werknemers.

De Talent Match-rapportage van GITP biedt inzicht. Met heldere, interactieve rapportages die zijn gebaseerd op betrouwbare testgegevens ziet u in één oogopslag welke kwaliteiten en competenties medewerkers in huis hebben én welke ze kunnen ontwikkelen.

Bekijk de Talent Match

Loopbaanmanagement

Career Scan: voor in- en externe mobiliteit

Hoe begeleidt je medewerkers in een organisatie die constant in beweging is?

En hoe zorgt je ervoor dat jouw medewerkers mobiel blijven?

Met behulp van de Career Scan kun je de interne en externe mobiliteit van jouw organisatie zo vormgeven dat medewerkers hun kwaliteiten, werkervaring en competenties maximaal kunnen inzetten.

Bekijk de Career scan

Meer weten over ons onderzoek en onze oplossingen voor de zorg?

We nemen graag de tijd voor een gedegen adviesgesprek

Lisan Baljeu

BUSINESS DEVELOPMENT MANAGER

Talent can't be taught, but it can be awakened. Graag help ik organisaties met het vergaren van inzicht in talentmanagement.

Talent can't be taught, but it can be awakened. Graag help ik organisaties met het vergaren van inzicht in talentmanagement.

l.baljeu@gitp.nl

Frithjof van der Werf

Business Development Manager

Mijn doel is de klant zo goed te begrijpen dat ik waarde kan toevoegen. Het begint allemaal met inzicht.

.

F.van.der.werf@gitp.nl

onze klanten

Bekijk hier eerdere trajecten bij onze klanten in de zorg

81%

van onze klanten beveelt ons van harte aan

8,0

gemiddelde deelnemers tevredenheid van onze dienstverlening

Download whitepaper ‘Zorg voor je talent’

Om aan je aanvraag te kunnen voldoen, verwerken wij jouw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we met jouw gegevens omgaan vind je in onze Privacy policy *