Loopbaanprogramma inspireert ING-managers echt stappen te zetten

De kracht van het loopbaanprogramma is dat managers gedwongen worden actief na te denken over welke stappen ze willen nemen en daar de begeleiding bij krijgen die past bij hun individuele vragen.
ING header

Case ING

Aan het woord is Charis Pattikawa, programmamanager Managers Development & Kies je Koers.

"Het programma heet It’s Your Move en draait nu een half jaar. De eerste lichtingen deelnemers zijn heel enthousiast."

​Het vraagstuk van ING

ING wil zijn midden-managers en senior managers een spiegel voorhouden, zodat ze actief gaan nadenken over wat ze echt willen en van daaruit de regie pakken over hun loopbaan. Omdat een grote groep ING-managers graag op basis van feiten beslist over welke loopbaanstap het beste bij hen past, vindt de programmamanager Managers Development van de bank het belangrijk dat een assessment onderdeel uitmaakt van het programma.

De aanpak

ING ontwikkelt samen met GITP het loopbaanprogramma It’s Your Move. Het doel is de intrinsieke motivatie om in beweging te komen aan te boren door de route naar een volgende functie of ontwikkelrichting reëel en tastbaar te maken. Zelfsturing en mobiliteit staan centraal. "Met dit programma willen we in feite zeggen: Je bent dan wel heel actief met de ontwikkeling van je medewerkers, vergeet je eigen ontwikkeling niet. Denk na over de stappen die je wilt nemen. Pak de regie, je staat zelf aan het roer van je loopbaan."

Het ING-programma heeft een doorlooptijd van 3 maanden en bestaat uit een unieke combinatie van:

  • Persoonlijk Intake
  • Coaching
  • Assessment
  • Training: workshop Personal branding
  • Keuze uit een gesprek over loopbaanoriëntatie, specialistisch advies of coaching

Deelnemers werken individueel en in een peergroup aan een gedegen voorbereiding op een volgende loopbaanstap. Elke deelnemer voert zelf de regie over zijn 100% maatwerk traject. "Het is de eerste keer dat we kiezen voor een loopbaanprogramma voor zowel senior als midden managers. Dankzij het 100% maatwerk kan dat ook heel goed. De vragen waarmee beide groepen managers rondlopen zijn in principe dezelfde. Het verschil in aandachtspunten wordt opgevangen door senior managers een wat zwaardere coach te bieden."

ING kantoor sfeerbeeld
Bij ING staan zelfsturing en mobiliteit nu centraal

Het resultaat

"We verwachten van dit loopbaanprogramma zeker niet dat iedere manager stappen gaat zetten. Dat hoeft ook niet. Iemand kan net zo goed tot de conclusie komen dat hij op de goede plek zit en blij is met wat hij nu doet. Het belangrijkste is dat managers een spiegel krijgen voorgehouden en actief gaan nadenken over wat ze echt willen en van daaruit de regie pakken over hun loopbaan. De eerste deelnemers zijn heel enthousiast."​

Logo GITP 1080 x 1080

2024 GITP.nl

GITP is ISO 9001:2015 en ISO 27001:2017 gecertificeerd

Iso 9001 2015
EIK ISO27001