GITP is de hr-adviseur voor selectie- en ontwikkelvraagstukken: digitaal én face-to-face.

Lees meer
Categorie
Executive assessments
Je bevindt je hier:

Schoolleiderassessment

Assessments voor verplichte registratie schoolleiders in schoolleidersregister PO.

Wilt u snel toegang tot het Schoolleidersregister PO? Met een positief doorlopen geaccrediteerd Schoolleiderassessment van GITP voldoet u binnen 1 dag aan de basiskwalificaties voor registratie. Bovendien heeft u in kaart welke ontwikkelrichtingen het beste bij u passen.

Het resultaat

Het Schoolleiderassessment levert u:

 • Zicht op uw kwalificaties voor de verplichte registratie in het Schoolleidersregister PO.
 • Een certificaat waarmee u kunt registreren in het Schoolleidersregister PO.
 • Inzicht in uw ontwikkelmogelijkheden en handvatten voor verdere professionalisering.

Voldoet u niet aan de norm van het Schoolleidersregister PO? Dan kunt u op deze specifieke onderdelen een her-assessment doen om alsnog voor registratie in aanmerking te komen. 

HOE GAAN WIJ TE WERK?

Het Schoolleiderassessment bestaat uit een aantal online thuistests en een programma met een assessment-adviseur die goed op de hoogte is van de ontwikkelingen binnen uw werkveld. Het assessmentprogramma wordt samengesteld op basis van de 5 basiscompetenties van de Beroepsstandaard voor de Schoolleider PO:  

 • Visie-gestuurd denken
 • In relatie staan tot de omgeving
 • Vormgeven aan organisatiekenmerken vanuit een onderwijskundige gerichtheid
 • Hanteren van strategieën t.b.v. samenwerking, leren en onderzoeken op alle niveaus
 • Hogere orde denken

Voorafgaand aan het Schoolleiderassessment maakt u kennis met uw assessment psycholoog in een uitgebreid intake gesprek. Daarin kunnen aanvullende vragen of uitdagingen die een rol spelen in  specifieke situatie worden besproken en eventueel worden meegenomen in het Schoolleider Assessment. U krijgt een uitnodiging met de datum, tijd en locatie voor het assessment en de inlogcode voor de online assessment omgeving. Op de persoonlijke pagina van deze portal vindt u in elke fase van het assessmenttraject de informatie die u op dat moment nodig heeft. Voorafgaand aan het dagprogramma met de assessment adviseur maakt u de online testen van het Schoolleiderassessment. Het programma dat u samen met de assessment-adviseur doorloopt, bestaat uit: een interview; capaciteitentest; praktijk casuïstiek met feedback en een persoonlijke terugkoppeling. Op de persoonlijke pagina binnen de portal ontvangt u een heldere online rapportage met een duidelijke uitspraak. 

Het proces: drie stappen

 • Intake met opdrachtgever en met de deelnemer
 • Schoolleiderassessmentdag 
 • Terugkoppeling

WAT KOST EEN SchoolleiderAssessment?

1.865,00 euro per persoon, exclusief btw.