088 - 448 70 00 Inloggen 088 - 448 70 00 Inloggen

Assessments: inzicht in talent

GITP is de specialist in het geven van inzicht in het talent en het ontwikkelpotentieel van mensen, teams en organisaties. Onze live assessments geven je inzicht in iemands kwaliteiten, drijfveren, persoonlijkheid en (ontwikkel)potentie. Hiermee maak je beter onderbouwde HR-beslissingen. Jij bepaalt hoe ver wij moeten gaan in het bieden van inzicht, geven van advies en het in beeld brengen van talent en ontwikkelpotentieel.

We hebben voor iedere vraag en behoefte een passende oplossing. Het begint allemaal met het doel. We leggen het hieronder graag uit.

We staan altijd klaar om advies op maat te geven.

Offerte aanvragen

Werkwijze

In 3 stappen het juiste assessment kiezen

Om het juiste assessment te selecteren doorloopt je de volgende drie stappen:

Kies het doel

Afhankelijk van je inzichtvraag richt GITP een (live) assessment in als selectie-assessment, ontwikkel-assessment of loopbaan-assessment.

Kies het functieniveau

Op basis van het functieniveau van het assessment - junior, professional, senior professional, directeur of bestuurder - wordt het assessment op maat gemaakt.

Kies de variant

Afhankelijk van het gewenste inzicht en variant, Essential of Economy, worden de juiste instrumenten geselecteerd.

Een passend assessment voor ieder doel

Maak een keuze uit één van onze assessments

Selectie assessment

Van junior tot directeur: Het selectie assessment geeft een onafhankelijk en objectief advies over de profielmatch, voor elk profiel en functieniveau. Zo kun je erop vertrouwen dat jouw nieuwe medewerker een aanwinst is voor je organisatie.

Bekijk het selectie assessment

Ontwikkel assessment

Talent vinden kan al lastig zijn. Maar hoe kun je ze houden? Hoe bewegen ze mee met de ontwikkelingen van het bedrijf? Zijn ze futureproof? Kan een medewerker zich binnen afzienbare tijd ontwikkelen naar het gewenste niveau en wat is hierbij de beste ontwikkelstrategie? Een ontwikkel assessment geeft binnen verschillende loopbaanfases antwoord op deze vragen.

Bekijk het ontwikkelassessment

Loopbaan assessment

Je hebt continu te maken met veranderingen als reorganisatie, krimp of koerswijziging. Dat zorgt voor nieuwe ambities. Én voor nieuwe uitdagingen voor je medewerkers. Hoe begeleid je medewerkers in een organisatie die constant in beweging is? En hoe zorg je ervoor dat jouw medewerkers mobiel blijven? Van junior tot bestuurders: ontdek de loopbaan assessments.

Bekijk het loopbaanassessment

Branche specifieke Assessments

Deze assessments zijn afgestemd op specifieke functies, voor optimaal resultaat. Bekijk alle assessments

Bekijk de branche specifieke assessments

81% van onze klanten beveelt ons assessment aan

Waarom een assessment van GITP?

81% van onze klanten beveelt ons assessment aan

Waarom een assessment van GITP?

Met onze assessments bieden we organisaties inzicht in het talent, de inzetbaarheid en het ontwikkelpotentieel van mensen. Om de kwaliteiten en competenties objectief te kunnen beoordelen worden voor onze modulaire assessment verschillende methodes en testen ingezet om een uitgebreid beeld van een kandidaat te kunnen schetsen. GITP gaat daarin nog een stap verder. De verkregen data-gedreven inzichten vanuit het assessment combineren we met de kennis en ervaring van onze HR adviseurs en psychologen die betekenis geven aan de data voor onderbouwde HR adviezen.

Voordelen

  • Modulaire & op-maat-gemaakte oplossingen
  • Objectief & efficiënt inzicht in talentdata
  • Ondersteuning van ervaren consultants en psychologen
Klantwaardering: 7,8
Deelnemers waardering: 8,0
81% van onze klanten beveelt ons assessment aan
Download assessment leaflet voor meer informatie

Een passend assessment voor ieder functieniveau

Van junior tot bestuurder: wij maken het assessment voor jou op maat.

Junior

Het Junior Assessment biedt een waardevol totaalbeeld voor beginnende professionals met 0 tot 5 jaar werkervaring, in hun ‘early career’.

Professional

Het Professional Assessment biedt een breed, verdiepend inzicht in het talent en (ontwikkel)potentieel van jouw professional.

Senior professional

Het Senior Professional assessment zorgt voor scherp inzicht in het talent en (ontwikkel)potentieel van een zeer ervaren specialist en/of manager.

Directeur

Het Directeur Professional Assessment levert een waardevol totaalbeeld van talent, ontwikkelpotentieel en inzicht van jouw senior executive en hoger management.

Bestuurder

Het Bestuurder Assessment geeft een waardevol beeld over de persoonlijkheid en essentiele leiderschapscompetenties op executive managementniveau.

Een passend assessment per variant

Kies uit een van onze varianten: Essential of Economy.

Essential

Meer zekerheid om een beslissing te ondersteunen door meer inzicht en een breder beeld van de kandidaat. ​

Economy

Een snellere, voordeligere en beperktere assessmentoplossing.

6.000

Live assessments per jaar

2.200

Actieve klanten

Veelgestelde vragen over assessments

Meer informatie over het assessment

Bekijk alle veelgestelde vragen over het (live) assessment.

contact

Wij helpen je graag

Marloes Hoiting

sr. Adviseur

Waarom doen mensen de dingen die ze doen?

Waarom doen mensen de dingen die ze doen? Wat drijft hen en waardoor zijn ze gevormd? Hoe kunnen ze het beste uit zichzelf halen en organisaties naar een hoger plan tillen? Organisaties hebben baat bij zelfreflectieve, gemotiveerde mensen die op juiste plek zitten. Na een assessment of coaching heeft iemand een scherp beeld van zichzelf en zijn/haar gedrag, meer grip op eigen kwaliteiten en valkuilen én aanknopingspunten voor verdere ontwikkeling van zowel sterktes als zwaktes.

Vanuit mijn achtergrond in psychologie en bedrijfskunde denk ik graag mee in de ontwikkeling van mens en organisatie. Mijn voorkeur gaat uit naar integrale trajecten: een combinatie van inzicht én ontwikkeling, van individu of team. Mijn werkwijze is persoonlijk, nieuwsgierig, laagdrempelig en kritisch spiegelend, altijd vanuit een positieve en oprechte benadering.

Kennisdomein:

  • Assessmentpsychologie
  • Coaching
m.hoiting@gitp.nl

Bouke Rutten

Sr. Adviseur

In mijn assessmentpraktijk tref ik veel mensen aan die 'op weg zijn'

In mijn assessmentpraktijk tref ik veel mensen aan die 'op weg zijn'. Het is zeer boeiend om hen, in hun loopbaan, verder te helpen door intensief met ze in gesprek te zijn, gericht feedback te geven op hun gedrag en te denken in mogelijkheden. In eerste instantie beoordeel ik gedrag. Met de bevindingen in m ́n hand buig ik het echter om naar kansen. Deze moeten wel realistisch zijn. Het gaat om het creëren van inzicht, het bepalen van de gewenste ontwikkelrichting en vervolgens het realiseren van daadwerkelijke persoonlijke groei.

Kennisdomein:

  • Assessments
b.rutten@gitp.nl

Annick Raymakers

Sr. Adviseur

Een persoonlijke aanpak combineer ik met pragmatische zakelijkheid

Ik ben een bevlogen, enthousiaste adviseur, die vooral goed thuis is in de zakelijke, financiële en commerciële dienstverlening. Ik heb een internationale focus omdat ik jarenlang in het buitenland heb gewoond en gewerkt.

Een persoonlijke aanpak combineer ik met pragmatische zakelijkheid. Daarmee ben ik in staat inhoudelijke oplossingen te realiseren die optimaal aansluiten bij de vraag van onze klanten.

Door persoonlijke levenservaringen gesterkt zoek ik vooral naar de positieve kant van een vraagstuk. Ik ben betrokken bij gesprekspartners. Het tot stand brengen van verbinding tussen partijen geeft mij bij uitstek energie.

Kennisdomein:

  • Assessment & Advies
  • Corporate accountmanagement
  • Coaching
a.raymakers@gitp.nl