Deelnemers gaven deze training gemiddeld een
8,8
Je bevindt je hier:

Personal wisdom

Benut je persoonlijke wijsheid en blijf van betekenis binnen de organisatie.
850,00
BTW vrij
Blended training
Contacturen
8 contacturen
Duur
3 weken
Interval
1 trainingsdag  (09:00-17:00)  
Werkdruk
2 uur zelfstudie
incl. dagarrangement

Je bent geen twintig meer en hebt al van alles meegemaakt en bereikt in je carrière. Maar ook nu je ouder wordt en je je wellicht in de laatste fase van je carrière bevindt, is het  belangrijk om bij te blijven, en innovaties en trends te blijven volgen. Je wilt immers van betekenis blijven binnen de organisatie en zinvol werk blijven doen, ook met een jaartje meer.

De training ‘Personal wisdom’ biedt een mini-retraite waarin je de ruimte krijgt persoonlijke thema’s uit te diepen en te ervaren wat ervoor nodig is om de volgende stap te zetten. Inzicht en persoonlijke wijsheid staan in deze levensfase centraal. Want hoe ziet jouw volgende (carrière)stap eruit? Om die vraag te kunnen beantwoorden, is een visie op de toekomst essentieel. Hoe kun je beginnen met afbouwen, minderen en afmaken? En belangrijker nog: wat wil je straks achterlaten?

Wat levert de training je op?

Na afloop van de training:   

 • heb je inzicht in welke fase van je loopbaan je je bevindt, welke volgt en wat je hier nog uit kunt halen voor jezelf en voor je omgeving
 • kun je loslaten, en weet je wat je in deze laatste fase nog kunt verwezenlijken
 • kun je accepteren dat je wellicht minder energie hebt en dat je daarom prioriteiten moet stellen en keuzes maken
 • voel je de vrijheid om de plek in te nemen die past bij je levensfase
 • kun je jezelf accepteren, je kwetsbaarheid en kracht.   

Wat kun je verwachten?

Je hebt veel dingen gedaan en beleefd in je carrière. Nu is het tijd om de balans op te maken. Waar sta je nu, wat wil je nog doen en welke plek past het best bij de levensfase waarin je je nu bevindt?

Tijdens de training ga je met deze vragen aan de slag. Je krijgt inzicht in wat je nu doet en wat je gedaan hebt. Met dat inzicht kun je van betekenis blijven voor je omgeving, maar vooral ook voor jezelf.

Voorafgaand aan de trainingsdag heb je een intake met de trainer en ontvang je een werkboek met reflectievragen dat je ingevuld meeneemt naar de training. Je krijgt alle tijd om jouw persoonlijke thema’s door te nemen, eventuele dilemma’s helder te krijgen en de keuzes die gemaakt moeten worden onder ogen te zien. Aan de hand van je persoonlijke vraagstuk werk je met geleide fantasie, reflectieopdrachten en ruimtelijke oefeningen. Er wordt veel ruimte gelaten voor reflectie, want alleen zo kom je tot ‘personal wisdom’ en ben je in staat de juiste houding aan te nemen.

Welke onderwerpen komen aan bod?

 • Leren hoe je betekenis haalt uit deze laatste fase van je carrière, voor jezelf en de organisatie
 • Inzicht krijgen in welke thema’s er spelen voor jou en je volgende stap
 • Helder krijgen hoe je nabije toekomst eruit ziet
 • Onderzoeken waar jouw waarde ligt, wat je prioriteiten zijn en waar je betekenis uithaalt
 • Onderzoeken hoe je de jaren tot je pensioen invult
 • Leren keuzes maken: wat kun en wil je nog afmaken in deze fase en wat niet?

Hoeveel tijd wil jij investeren?

De training 'Personal wisdom' heeft een doorlooptijd van drie weken met een tijdinvestering van:   

 • acht contacturen: een trainingsdag (09:00-17:00) 
 • een uur intake met een trainer
 • twee uur zelfstudie

Exclusief toegang tot de online leeromgeving   

Als je een (online)training volgt bij GITP, krijg je exclusief toegang tot onze online leeromgeving. Voor, tijdens én na de training vind je daar het programma, de voorbereidings- en praktijkopdrachten, theorie, achtergrondinformatie en alle praktische gegevens over de training. Je hebt zes maanden toegang tot de leeromgeving. 

Arrangementen & studiemateriaal: all-in prijs 

Alle trainingen hebben een dagarrangement waarbij koffie, thee en een luxe lunch zijn inbegrepen. De kosten voor het (verplichte) dagarrangement zijn in onze prijzen op de website verwerkt. Het lesmateriaal (boeken e.d.) is ook bij de prijs inbegrepen. De prijs die je op de website ziet, is dus een all-in prijs. Meer informatie vind je in onze Inschrijfvoorwaarden en bij Veelgestelde vragen.

Twijfel je over deze training?

Vraag advies of bekijk andere trainingen binnen het thema Persoonlijk gedrag.

Locaties & data

Kies hier een locatie en datum waarop je de training wilt volgen.

We kunnen elke training als incompany training of in aangepast vorm als maatwerk verzorgen. Daarnaast geven we je uiteraard graag een opleidingsadvies.