COVID-19 update: GITP schakelt 100% over naar online assessments, digitaal ontwikkelen en coachen. Bekijk onze oplossingen.

Lees meer
Deelnemers gaven deze training gemiddeld een
8,8
Je bevindt je hier:

Personal wisdom

Benut uw persoonlijke wijsheid en blijf van betekenis binnen de organisatie.
870,00
BTW vrij
Blended
Contacturen
8 contacturen
Duur
3 weken
Interval
1 trainingsdag  (09:00-17:00)  
Werkdruk
2 uur zelfstudie
incl. dagarrangement

U bent geen twintig meer en heeft al van alles meegemaakt en bereikt in uw carrière. Maar ook nu u ouder wordt en u u wellicht in de laatste fase van uw carrière bevindt, is het belangrijk om bij te blijven, en innovaties en trends te blijven volgen. U wilt immers van betekenis blijven binnen de organisatie en zinvol werk blijven doen, ook met een jaartje meer.

De training ‘Personal wisdom’ biedt een mini-retraite waarin u de ruimte krijgt persoonlijke thema’s uit te diepen en te ervaren wat ervoor nodig is om de volgende stap te zetten. Inzicht en persoonlijke wijsheid staan in deze levensfase centraal. Want hoe ziet uw volgende (carrière)stap eruit? Om die vraag te kunnen beantwoorden, is een visie op de toekomst essentieel. Hoe kunt u beginnen met afbouwen, minderen en afmaken? En belangrijker nog: wat wilt u straks achterlaten?

Wat levert de training u op?

Na afloop van de training:   

 • heeft u inzicht in welke fase van uw loopbaan u u bevindt, welke volgt en wat u hier nog uit kunt halen voor uzelf en voor uw omgeving
 • kunt u loslaten, en weet u wat u in deze laatste fase nog kunt verwezenlijken
 • kunt u accepteren dat u wellicht minder energie hebt en dat u daarom prioriteiten moet stellen en keuzes maken
 • voelt u de vrijheid om de plek in te nemen die past bij uw levensfase
 • kunt u uzelf accepteren, uw kwetsbaarheid en kracht.   

Wat kunt u verwachten?

U heeft veel dingen gedaan en beleefd in uw carrière. Nu is het tijd om de balans op te maken. Waar staat u nu, wat wilt u nog doen en welke plek past het best bij de levensfase waarin u u nu bevindt?

Tijdens de training gaat u met deze vragen aan de slag. U krijgt inzicht in wat u nu doet en wat u gedaan heeft. Met dat inzicht kunt u van betekenis blijven voor uw omgeving, maar vooral ook voor uzelf.

Voorafgaand aan de trainingsdag heeft u een intake met de trainer en ontvangt u een werkboek met reflectievragen dat u ingevuld meeneemt naar de training. U krijgt alle tijd om uw persoonlijke thema’s door te nemen, eventuele dilemma’s helder te krijgen en de keuzes die gemaakt moeten worden onder ogen te zien. Aan de hand van uw persoonlijke vraagstuk werkt u met geleide fantasie, reflectieopdrachten en ruimtelijke oefeningen. Er wordt veel ruimte gelaten voor reflectie, want alleen zo komt u tot ‘personal wisdom’ en bent u in staat de juiste houding aan te nemen.

Welke onderwerpen komen aan bod?

 • Leren hoe u betekenis haalt uit deze laatste fase van uw carrière, voor uzelf en de organisatie
 • Inzicht krijgen in welke thema’s er spelen voor u en uw volgende stap
 • Helder krijgen hoe uw nabije toekomst eruit ziet
 • Onderzoeken waar uw waarde ligt, wat uw prioriteiten zijn en waar u betekenis uithaalt
 • Onderzoeken hoe u de jaren tot uw pensioen invult
 • Leren keuzes maken: wat kunt en wilt u nog afmaken in deze fase en wat niet?

Hoeveel tijd wilt u investeren?

De training 'Personal wisdom' heeft een doorlooptijd van drie weken met een tijdinvestering van:   

 • acht contacturen: een  trainingsdag (09:00-17:00) 
 • een uur intake met een trainer
 • twee uur zelfstudie

Exclusief toegang tot de online leeromgeving   

Als u een (online) training volgt bij GITP, krijgt u exclusief toegang tot onze online leeromgeving. Voor, tijdens én na de training vindt u daar het programma, de voorbereidings- en praktijkopdrachten, theorie, achtergrondinformatie en alle praktische gegevens over de training. U heeft zes maanden toegang tot de leeromgeving. 

Arrangementen & studiemateriaal: all-in prijs 

Alle trainingen hebben een dagarrangement waarbij koffie, thee en een luxe lunch zijn inbegrepen. De kosten voor het (verplichte) dagarrangement zijn in onze prijzen op de website verwerkt. Het lesmateriaal (boeken e.d.) is ook bij de prijs inbegrepen. De prijs die u op de website ziet, is dus een all-in prijs. Meer informatie vindt u in onze Inschrijfvoorwaarden en bij Veelgestelde vragen.

Twijfel je over deze training?

Vraag advies of bekijk andere trainingen binnen het thema Persoonlijk gedrag.

Locaties & data

Kies hier een locatie en datum waarop je de training wilt volgen.

We kunnen elke training als incompany training of in aangepaste vorm als maatwerk verzorgen. Daarnaast geven we je uiteraard graag een opleidingsadvies.