GITP is de hr-adviseur voor selectie- en ontwikkelvraagstukken: digitaal én face-to-face.

Lees meer
Je bevindt je hier:

Workforce matching

Workforce matching maakt krachtige HR-Scenario’s

Transities of herstructureringen gaan niet vanzelf. Onze learning in al die jaren is: focus op uw workforce. Uw mensen bepalen de succesratio van uw geformuleerde strategie of koersverlegging. Daarom introduceert GITP WORKFORCE MATCHING. De mix van consultancy, tooling en people analytics die transities versnelt, verbetert en de kans op succes vergroot door objectivering en het verkleinen van risico’s.

"Onze visie: mensen staan in het middelpunt, data geven een stevig fundament voor strategische HR- en organisatie beslissingen."

Workforce matching van GITP

1. WORKFORCE SCAN

In 60 minuten hebt u zicht op uw succesratio bij transitie, herstructurering en reorganisatie.

Met de workforce scan weet u precies wat de impact van verandering is op uw workforce. Dat inzicht is key om te komen tot de juiste kwaliteit en balans van medewerkers en teams. Want uw mensen bepalen uw succesratio en veranderkracht. De Workforce scan kost u niets en wordt u aangeboden door de strategische HR-consultants van GITP. Als gesprekspartner van uw directie of MT, kunt u op basis van de inzichten uit de scan strategisch adviseren om samen tot een succesvolle implementatie van de transitie te komen.

Wilt u weten wat de impact is van uw verandering? Benieuwd naar onze aanpak en uw succesratio? De eerste stap is een impact gesprek met onze consultants en een gratis workforce scan.

Workforce scan

 • 60 minuten interview
 • 5 thema’s: urgentie | leiderschap | strategie | verandervermogen | gedrag & talent
 • Binnen 48 uur rapport van de scan in huis
 • Direct inzicht in welke thema’s sleutels zijn voor uw succesratio
 • Toelichting op uw resultaat
nieuwe koers zonder kabaal

vraag een gratis Workforce scan aan

Werk de scenario's van uw transitie uit en ontdek de impact van verandering op uw workforce met een gratis Workforce scan.

 • bepaal uw succesratio en veranderkracht
 • krijg inzicht in de 5 sleutels van transitie
 • voorkom dure mismatches

2. WORKFORCE roadmap

In deze clinic gaat u samen met ons aan de slag om de 5 sleutels van verandering concreet vorm te geven en in te vullen. Het resultaat na deze 2 uur durende clinic is een strategische HR roadmap. Hiermee krijgt u een beeld van wat is er nodig voor welk thema, wat de urgentie en prioritering is, en wat welke mindset en commitment nodig is voor een nieuwe koers zonder kabaal. Het de HR-roadmap bent u klaar voor de volgende stap: krachtige HR-scenario’s.

5 sleutels voor transitie

Er zijn 5 thema’s die als sleutels werken voor een succesvolle transitie of herstructurering.

Urgentie: besef van urgentie is ene voorwaarde voor verandering
Leiderschap: verbindend en verantwoordelijk leiderschap
Strategie: transformeren versus reorganiseren
Verandervermogen: zicht op psychologisch verandervermogen
Gedrag & talent: de ideale workforce

Aan de hand van ons transitiemodel doorlopen we met elkaar de verschillende fases en thema’s die relevant zijn om succesvol te komen tot de nieuwe strategische koers. We zoomen extra in op de thema’s die uit de Workforce Scan zijn gekomen en werken met elkaar de mogelijke scenario’s verder uit met aandacht voor de strategische formele- als ook  de psychologische informele lijnen.

Wilt u meer weten over de 5 sleutels voor transitie en ons transitiemodel...

Download de whitepaper

3. Workforce matching

Wie past het beste bij uw nieuwe koers? Op welke positie? Wie kan herplaatst worden of doorgroeien naar een andere functie? Hoe voorkomt u kostbare mismatches of onbewuste willekeur?

Bij grotere organisaties zijn dit zeer complexe vraagstukken die veel tijdrovende handmatige matchingssessies vergen. GITP heeft een data-gedreven, strategisch inzetbare tool ontwikkeld, die betrouwbaar, objectief en met bewezen algoritmes op individueel niveau een heldere match maakt van uw medewerkers met de beschikbare functies: Workforce matching.

Workforce matching doen we op basis van uw data -bijvoorbeeld competentieprofielen, performance data, juridische kaders of organisatievoorwaarden voor promotie- gecombineerd met  objectieve inzichten uit de door medewerkers in te vullen Talent Match vragenlijsten over talent, potentieel, leervermogen en de motivatie van de kandidaat voor te matchen functies.

Als resultaat van onze data-gedreven aanpak op basis van uw data en kaders, objectieve talentdata en onze expertise op het gebied van talent analytics, ontvangt u een concreet, onderbouwd plaatsingsvoorstel.

Hier geloven we in

 • Co-creatie: samenwerken, niet overnemen
 • Objectieve talent data
 • HR-strategie vertalen in concrete activiteiten voor medewerkers, teams en organisaties
 • Nieuwsgierigheid
 • Gedrag in relatie tot verandering
 • Innovatie
 • Constante kennisontwikkeling

op zoek naar advies?

Neem contact op met Strategisch hr Consultant Eveline Ploeger via 06 – 200 86 679  of E.Ploeger@gitp.nl