Deelnemers gaven deze training gemiddeld een
Bekijk reviews
7,6
Je bevindt je hier:

Leidinggeven: de verdieping

Ontwikkel verder in uw authenticiteit en invloed als leider.
3375,00
BTW vrij
Blended training
Contacturen
36 contacturen
Duur
6 weken
Interval
4 dagen, 2 met avondprogramma
Werkdruk
5 uur zelfstudie
incl. dagarrangement

U bent een gedreven manager en vindt het belangrijk om samen met uw team een onmisbare bijdrage te leveren aan de organisatiedoelstellingen. Gedrevenheid en managementvaardigheden zijn dan niet altijd voldoende. De training Leidinggeven: de verdieping is ontwikkeld voor managers die hun persoonlijke kracht effectiever willen inzetten om resultaten te behalen.

  Na afloop van de training:

  • Bent u vertrouwd met uw waarden en overtuigingen en weet u hoe deze zich verhouden tot de organisatiestrategie.
  • Kunt u optimaal gebruikmaken van uw sterke punten en weet u ook wat uw zwakke punten zijn.
  • Bent u in staat om onderbouwde keuzes te maken en toe te lichten in leiderschapsdilemma’s.
  • Bent u u bewust van uw eigen gedrag en de impact hiervan op anderen.
  • Kunt u de organisatiestrategie op een inspirerende manier vertalen naar doelstellingen voor uw eigen team.
  • Kunt u uw invloed als leider effectief inzetten om de gewenste resultaten te realiseren.

  Onderwerpen

  • De relatie tussen waarden en kwaliteiten en de visie en strategie van de organisatie   - Analyse van uw kwaliteiten, gekoppeld aan leiderschapsrollen ; uw rol als boegbeeld: uitdragen van de organisatiestrategie en –doelen ; Ontdekken van eigen waarden en voorkeuren in relatie tot de organisatie ; Expliciteren en begrijpen van dilemma’s in de praktijk van alledag

  • Leidinggeven aan anderen   - Omgaan met dilemma hard versus hart ; Richting geven en/of meebewegen ; Leidinggeven op afstand, het dilemma loslaten versus controle ; Vertrouwen geven, vertrouwen krijgen, vertrouwen opbouwen ; Stabiliteit versus verandering ; Analyse van uw team: dynamiek en succesfactoren in het realiseren van de doelen ; Het politieke krachtenveld: invloed uitoefenen op uw organisatieomgeving en uw team ; Elkaar coachen op vertaling van de strategie naar uw eigen team

  • Weerbarstige praktijk (individu en lastige situaties)   - Medewerkers in beeld ; Identificeren van weerstanden ; Inzicht in transitie en processen ; Invloed uitoefenen op medewerkers ; Zicht op lastige situaties en gesprekken ; Intensieve simulaties van eigen praktijksituaties

  •  Uw signatuur als leider   - Integratie van het geleerde ; Intervisie en coaching ; Eigenaarschap nemen: op de laatste dag sluit u de training af met een persoonlijke evaluatie op basis van een presentatie van uw visie en plan voor de praktijk

  Wat kunt u verwachten?

  De training start met een e-assessment en 360 graden feedbackscan. Hiermee krijgt u een compleet beeld van uw leiderschapskwaliteiten en leiderschapsrol.

  Leren is vooral doen. Tijdens de training krijgt u ruimschoots de kans om te experimenteren met nieuw gedrag. Onze begeleiders creëren een veilige en open sfeer waarbinnen ze u uitdagen om uw grenzen te verkennen én verleggen.

  Er is veel ruimte voor het inbrengen van eigen praktijkcases. Ook vormt onderlinge feedback en intervisie een belangrijk onderdeel van deze training. Want een ander ziet altijd weer dingen die u zelf niet ziet.

  Hoeveel tijd gaat u investeren?

  De training Leidinggeven: de verdieping heeft een doorlooptijd van 6 weken met een tijdinvestering van: 

  • 36 contacturen: 2 blokken van 2 trainingsdagen met avondprogramma (09:00-19:00, 08:30-16:30) 
  • 5 uur zelfstudie 

  ARRANGEMENTEN & STUDIEMATERIAAL

  Alle trainingen hebben een dagarrangement waarbij koffie, thee en luxe lunch is inbegrepen. De kosten voor het (verplichte) dagarrangement zijn in onze prijzen op de website verwerkt. Het lesmateriaal (boeken e.d.) is ook bij de prijs inbegrepen. De prijs die u op de website ziet is dus een All-in prijs. Meer informatie vindt u in onze Inschrijfvoorwaarden en bij Veelgestelde vragen.

  Twijfel je over deze training?

  Vraag advies of bekijk andere trainingen binnen het thema Management & leidinggeven.

  Locaties & data

  Kies hier een locatie en datum waarop je de training wilt volgen.

  We kunnen elke training als incompany training of in aangepaste vorm als maatwerk verzorgen. Daarnaast geven we je uiteraard graag een opleidingsadvies.

  Wat anderen zeggen

  Deelnemers gaven deze training gemiddeld een
  7,6

  “Prettig en effectief”

  Goede opbouw en inhoud. Voldoende ruimte voor aanpassing aan de specifieke leervragen. Verspreiding van de trainingsdagen voor mij persoonlijk iets langer gemogen, maar komt vooral omdat ik net gestart ben in nieuwe baan. Door groepsgrootte veel aandacht voor persoonlijke leervragen; prettig en effectief.