088 - 448 70 00 Inloggen 088 - 448 70 00 Inloggen
Franse alpen

Leadership Trail

Als ervaren leider/bestuurder heb je behoefte aan reflectie en wil je stilstaan bij essentiële vragen als: ‘Wat doe ik nou eigenlijk, hoe werkt de omgeving op mij in, wat bezielt me, wat wil ik nu echt, waardoor laat ik me (af)leiden?’.

Het antwoord op deze vragen wil je krijgen met gelijkgestemden. Ontwikkeling is in dit programma leidend. Tijdens het lopen van de Leadership Trail krijg je op een natuurlijke manier antwoord op je persoonlijke ontwikkelvragen. In 2023 starten wij weer met 2 trails.

0800-448 72 10

Leadership Trail

Parc National des Ecrins Hautes Alpes shutterstock 698947780

Leadership Trail

Je bent een ervaren leider/bestuurder en staat voor verantwoordelijk leiderschap. Het werk vraagt veel van je waardoor je op zoek bent naar een nieuwe balans en energie. Wellicht wil je een andere koers gaan varen. Je hebt behoefte aan zelfreflectie. De Leadership Trail helpt je tot de kern te komen. Lees hieronder wat je hebt meegenomen na afloop van de trail en wat je kunt verwachten.

Programma

Wat kun je verwachten?

Na een kort telefonisch gesprek met een van onze coaches, start het traject met een persoonlijkheidstest die inzicht geeft in bright en dark sides. Vervolgens heb je een diepgaand intakegesprek waarin je met een ervaren executive coach jouw behoeften en leerwensen formuleert. Deze lopen als een rode draad door het programma. Daarnaast komen thema’s als ontvankelijkheid – stevigheid, vorming – bezieling, kracht – kwetsbaarheid, vrijheid – verbondenheid en ruimte – focus aan de orde.

In de grootse natuur van de Franse Alpen is het eenvoudig en noodzakelijk om dicht bij je eigen natuur te blijven. De stevige wandelingen vergen dat je pretentieloos én zorgvuldig met je lijf en jezelf omgaat. In de stilte en de langzame beweging is ruimte voor intensieve reflectie. Lopend tussen de elementen vindt als vanzelf een louteringsproces plaats.

Groepssessies met gelijkgestemden en individuele sessies versterken dat proces. Je ontvangt waardevolle feedback en geeft feedback aan anderen. Zo maak je nieuwe energie en potentieel vrij.

Meer weten over de inhoud? Lees hier het artikel van Annemarie voor meer inzicht over het doel en de inhoud van het programma.

Lees de insight

Programma

Na afloop van de trail

 • Zie je concreet welke stappen je in de toekomst wilt zetten.
 • Vertrouw je op jouw toegevoegde waarde en draag je die pretentieloos uit.
 • Je ervaart meer energie en innerlijk rust. Met het lopen van de Trail maak je een individuele ontwikkeling door; de concrete resultaten sluiten perfect aan bij jouw ontwikkelvragen.
 • Heb je grip op voor jouw lastige dilemma’s en ga je bewust om met jouw werk en carrière. Ontvankelijk en tegelijk stevig weet je de leiding te geven; je weet hoe je onder druk vrij blijft bewegen.
 • Je durft je eigen koers te varen en jouw nek uit te steken omwille van jouw organisatie. Spannende situaties benader je rustiger. Je weet in hier en nu situaties het verschil te maken.
 • Is betrokken én op afstand omgaan met stakeholders eenvoudiger geworden.
0800-448 72 10

LOCATIE

Cimarron

LOCATIE

Het 18e-eeuwse landhuis Maison Chabardès, gelegen op 1000 meter hoogte in Châteauroux-les-Alpes, is de thuisbasis. Het ligt tussen Gap en Briançon in het departement Hautes-Alpes. Het is het veelzijdigste buitensportgebied van Europa en staat bekend om het hoge aantal dagen zon.

Tijdsinvestering

DE LEADERSHIP TRAIL BESLAAT EEN VOLLE WEEK: ZES WERKDAGEN EN TWEE REISDAGEN

 • Dagopening en afsluiting met een coachingsessie in de groep.
 • Vijf dagen een stevige wandeling in de bergen met stiltemomenten, zelfreflectie en coaching op de berg.
 • Individuele coachingsessie op woensdag.
 • Zaterdagen zijn reisdagen.
 • Een goede basisconditie is noodzakelijk.
Pexels krivec ales 554609

Tijdsinvestering

Doorlooptijd: 6 dagen, excl. 2 reisdagen
Telefonisch contact: 0,5 uur
Thuiswerk: test: 1 uur
Intakegesprek: 1,5 uur
Leadership trail: zondag t/m zondag

DATA LEADERSHIP TRAIL 2023

Er is geen startmoment meer in 2022 voor de leadership trail.
In 2023 zijn er weer twee startmomenten waarop je zich kunt inschrijven.

 • 3 juni tot en met 10 juni 2023
 • 2 september tot en met 9 sept 2023

PRIJS

€ 5.990,00

Review

"IK BEN ER RIJKER UITGEKOMEN"

Het is lastig om in woorden uit te drukken wat de Leadership Trail voor mij heeft gebracht. Er zijn in elk geval een aantal ervaringen en gebeurtenissen uit die week die ik me heel sterk herinner. Gekoppeld aan de prachtige beelden van de natuur, werken deze als inspiratie in mij door. Ik ben gericht op ‘samen’ en wil graag dat ieder in mijn omgeving het goed heeft; ik ben gericht op voorwaarts gaan. Maar tijdens de wandelingen moest ik soms voor mezelf kiezen; anders kon ik de berg niet op. Ook heb ik ervaren hoe belangrijk het is om met aandacht stappen te zetten; dat is noodzakelijk in de bergen maar evengoed relevant in mijn werkomgeving of thuis. Daarbij kwam bij mij ook de vraag op: Waarom wil ik altijd voorwaarts en ook het liefst ‘op tempo’?
Het stilstaan bij mezelf werkt door in mijn rol als manager van een grote organisatie . Als iets niet lekker loopt dan voel ik dat vaak wel aan. In plaats van dan meer druk te zetten of naar voren te bewegen, sta ik daar nu meer bij stil. En maak het ongemak bespreekbaar. Dat lukt niet altijd, maar ik wil daar meer mee doen. Door het ‘aan te gaan’ ervaar ik ook een sterker gevoel van zingeving in mijn werk. Ik doe iets met signalen, kan dan soms een verschil maken. En ik neem mezelf meer mee in wat ik doe.
Het huis waarvan we dagelijks vertrokken naar de bergen en de omgeving waren fantastisch. Ik wil daar naar terug. Kees, de berggids en Annemarie de coach zijn totaal verschillende persoonlijkheden. Ook dat vond ik fijn. Ze vulden elkaar aan. De diversiteit in de groep was groot: er was verwantschap, vertrouwen én scherpte. Ik voelde me veilig om een intens proces met mezelf aan te gaan, ben er rijker uitgekomen.

Meer informatie?

Wil jij je inschrijven of meer weten over de Leadership Trail? Neem dan contact met ons op.

Annemarie van Haaren 9371 11

Annemarie van Haaren

Sr. Adviseur en Trainer

"Zelfbewustzijn is een sleutel om anderen ook goed te kunnen zien."

Ik werk al zo ́n 20 jaar met de thema ́s:

(Persoonlijk) Leiderschap, presentie en sturing binnen complexe krachtenvelden;

Kwetsbaarheid en kracht als basis voor écht leiderschap;

Persoonlijke ontwikkeling en organisatieontwikkeling.

Ik werk als coach, teamcoach en trainer met adviseurs, leidinggevenden en bestuurders met name in het publieke domein.

Mijn focus ligt bij het zakelijke én het menselijk aspect. De vraag is wat heb je te doen? En wat heb je persoonlijk te bieden? Het gaat erom dat je je rol pakt én jezelf inbrengt.

Ik zoek naar de eigenheid van elk mens. Besteed aandacht aan het mentale brein, maar ook aan het hartbrein en het intuïtieve brein. Wat drijft je, wat is je talent? Wat remt je, wat maakt je kwetsbaar? Soms domineren gedragspatronen als een tweede natuur. Door bewustzijn schep je vrijheid en ruimte voor nieuwe gedragsscenario’s, waarbij de eigen energie weer gaat stromen.

Mensen zijn vaak verrast over hun impact, als ze vertrouwensvol en vanuit eigenheid gaan werken en communiceren. Juist vanuit eigenheid komt energie vrij om zaken op een natuurlijke manier in beweging te krijgen, verbondenheid te creëren, anderen te inspireren en in te schakelen. Vanuit een helder zelfbewustzijn kun je zowel je eigen positie bepalen, als de ander én de context zuiver zien. Vanuit zelfbewustzijn kun je samenwerken, sturen en loslaten.

Ik werk vanuit een diep vertrouwen in de menselijke natuur en de wijsheid binnen een systeem (een groep mensen). Verheug me erop om met betrokkene(n) energie vrij te maken en te verenigen voor zaken die er zakelijk en voor henzelf toe doen. Ik ga daarbij het weerbarstige of dat wat speelt in de onderstroom niet uit de weg. Mijn aanpak is diepgaand en no nonsens. Ik ben sensitief en scherp; zie mezelf ook als instrument.

Kennisdomein:

 • Leiderschapsontwikkeling
 • Teamontwikkeling
 • Persoonlijk leiderschap
 • Adviesvaardigheden
 • Coachvaardigheden
A.VAN.HAAREN@GITP.NL