088 - 448 70 00 Inloggen 088 - 448 70 00 Inloggen

Sinds 1947 nieuwsgierig naar talent

Alles verandert en toch ook niet

HOERA, GITP BESTAAT 75 jaar!

Else Slegers, Directeur GITP: ‘A grand old lady’ en wat voor één! Het DNA waarmee GITP is opgericht, is niet aan slijtage onderhevig. Dit is nog net zo relevant als in 1947 toen het allemaal begon.

“Wij geloven in de kracht van mensen en hun talent. We hechten zoveel waarde aan het ontdekken, duiden en ontwikkelen van talent omdat we al 75 jaar lang de impact ervan dagelijks ervaren. Ontstaan midden in de wederopbouw, toen Nederland omschakelde van overleven naar ontwikkelen en opbouwen, hebben we gezien waartoe mensen en organisaties in staat zijn. De context is veranderd: de kern van onze overtuiging is na al die jaren hetzelfde gebleven: de mens maakt het verschil. Als je maar weet waar mensen goed in zijn, waar ze blij van worden, waar de ruimte zit voor ontwikkeling, waar grenzen liggen. En juist daar zijn we heel goed in: vanuit een wetenschappelijke oorsprong, vak gedreven overtuiging en een dosis gezonde nieuwsgierigheid kijken we naar mensen, teams en organisaties. Hierdoor laten we mensen schitteren, teams excelleren en maken we organisaties succesvoller.”

De wereld is in die 75 jaar veel veranderd. Technologische ontwikkelingen gaan in een stroomversnelling, maar de kern van onze organisatie is nog altijd dezelfde. De mens staat centraal. “Alles verandert en toch ook weer niet”.

Daarom toch nog even voor iedereen de film die we eerder maakten. Die illustreert zo mooi hoe we met elkaar de brug slaan tussen waar we vandaan komen en waar we heen gaan. Bekijk hier

Dear grand old lady: you still rock bigtime!

Beste GITP, beste collega’s en iedereen die GITP een warm hart toedraagt: Van harte gefeliciteerd met dit jubileum!!

Foto: betreffende de opening van het instituut uit het boek Een menselijk instituut - Geschiedenis van GITP 1947/1973 van de hand van Paul J. van Ginneken.