GITP is de hr-adviseur voor selectie- en ontwikkelvraagstukken: digitaal én face-to-face.

Lees meer
Je bevindt je hier:

Burgemeesters

Begeleiding voor Vertrouwenscommissies bij het beoordelen van (aspirant) burgemeesters.

Benoemen van Burgemeesters

De gemeenteraad speelt een belangrijke rol bij de benoeming van een burgemeester. Er moet een profielschets worden vastgesteld voor de nieuwe burgemeester en er moet een aanbeveling komen naar aanleiding van de werving en selectie. GITP biedt begeleiding en selectie instrumenten voor de benoeming van burgemeesters.

Burgemeester assessment

Steeds vaker wordt bij de selectie van een burgemeester gebruik gemaakt van de uitkomsten van een assessment. En dat is niet vreemd: u wilt er immers op kunnen vertrouwen dat u de juiste beslissing neemt bij een strategische benoeming. U besteedt uw verantwoordelijkheid als commissie niet uit, maar ziet uw keuze graag ondersteund door professioneel extern advies. Wij bieden een Burgemeester Assessment voor de juiste beslissing bij een strategische benoeming.

Profielschetsbegeleiding

Het opstellen van een profielschets is de eerste stap bij de benoeming van een nieuwe burgemeester. Maar dat is niet eenvoudig. Er wordt wel eens (te) gemakkelijk teruggegrepen op een oude profiel­schets; soms wordt een ‘goed klinkende’ profielschets uit een andere gemeente benut. Bij het opstellen van de profielschets komen veel vragen aan de orde. Wij begeleiden vertrouwenscommissies hierbij.

sollicitatie training

Het goed voorbereiden van de selectiegesprekken met kandidaat-burgemeesters door de vertrouwenscommissie is van groot belang, onder andere om de juiste informatie te verzamelen bij de kandidaten. Hoe voert u een goed selectiegesprek om tot een verantwoorde keuze van kandidaat te komen? Met deze sollicitatietraining komt u altijd uit bij de beste kandidaat.  

Populair

Darkside Webinar (gratis)
Het effect van de darkside op leiderschap.

Talent map (demo)
Breng talent in kaart.

Employer Journey Playbook
Het verhaal achter een succesvolle Employer Journey.

Direct naar
Werken bij

Talentvolle, ambitieuze en ondernemende mensen vinden bij GITP & PiCompany een functie die past bij hun persoonlijke situatie en plannen.

Bekijk onze vacatures