088 - 448 70 00 Inloggen 088 - 448 70 00 Inloggen

Hét vervolg op de Match premium training

Certficatietraining Develop

Medewerkers inzicht geven in talenten en eigen werkgedrag, om zodoende concrete handvatten te bieden voor persoonlijke ontwikkeling en/of loopbaankeuzes

  • Waardevrij en objectief ontwikkelgesprekken kunnen voeren
  • Scherp zicht geven op kansrijke ontwikkelmogelijkheden
  • Input voor een persoonlijk ontwikkelplan en ontwikkeltips
vraag offerte aan
vraag offerte aan

werkwijze

Werkwijze

Voorbereiding

Als voorbereiding op de training doorloop je een e-Learning module waarin je kennis op doet over de theoretische uitgangspunten van de Reflector 360. Ook vult u zelf de vragenlijst in om jouw eigen Personal Development Accelerator rapportage te genereren.

Tijdsindicatie: 1 uur

Training

De certificatietraining beslaat in totaal 1 dagdeel waarin oefenen centraal staat. Op basis van de inzichten uit de eigen rapportage ga je concreet aan de slag en leer je de uitkomsten om te zetten naar praktische tips en ontwikkelstrategieën. Ook wordt er een basis neergezet voor een goed ontwikkelgesprek aan de hand van gespreksmodellen en andere documentatie.

Tijdindicatie: 1 dagdeel

Certificatiemoment

De dag wordt afgesloten met het daadwerkelijke individuele certificatiemoment.

meld je aan voor de training

Data develop

Data

Er zijn geen trainingen meer gepland voor de match premium. Mocht je geïnteresseerd zijn, neem dan contact op met customer support. We denken graag met je mee.

Verdiepingsessie Develop (NIEUW)

‘Het lukt me om in gesprek te gaan over de Reflector Big Five, maar ik denk dat er nog veel meer uit de rapportage te halen valt.' 'De Reflector 360 heeft zoveel gedetailleerde informatie; hoe kan ik die het beste bespreken?’ ‘Hoe zet ik een PDA in om zo optimaal mogelijk mijn werknemer te kunnen ontwikkelen?’ Herken jij je in een of meerdere van bovenstaande vragen? Dan is de Develop verdiepingssessie echt iets voor jou! In twee uur tijd buigen we ons over een aantal profielen en lezen we ‘tussen de regels van de rapportage door’. We duiden de uitkomsten en identificeren kansen en mogelijke valkuilen binnen een profiel, op objectieve en correcte wijze. Word een expert op het gebied van deze ontwikkeltools en help jouw medewerkers maximaal te ontwikkelen!

contact

Wij helpen e graag verder!

Lisa Abel

Senior adviseur

Inzichten verdiepen, talenten ontwikkelen en zorgen voor ‘de juiste man op de juiste plaats’ is wat mij drijft

Sinds mijn studie psychologie ben ik getriggerd door wat de mens beweegt en de mogelijke manieren om (verdere) groei op mentaal vlak te bevorderen. Na een start in de klinische psychologie, heb ik al snel de overstap gemaakt naar een rol als psycholoog/coach in het bedrijfsleven en is mijn passie ontstaan voor de ontwikkeling van mensen in organisaties. Talenten ontdekken en ontwikkelen, mensen tot hun recht laten komen en organisaties verder helpen geeft mij ontzettend veel energie.

Als adviseur bij GITP houd ik mij met name bezig met selectie, ontwikkel-, en perspectiefvraagstukken, zowel op individueel niveau als op team- of organisatieniveau. Assessments, trainingen en coaching vormen daarbij belangrijke pijlers. Ik zet een persoonlijke, mensgerichte benadering centraal en ben toegankelijk, inlevend en nieuwsgierig, maar ook pragmatisch en resultaatgericht.

l.abel@gitp.nl

Helen Brouwers

Adviseur

Inzicht geven in talenten, een “lampje” doen branden, perspectief geven, is wat mij enorm drijft in mijn werk

Als A&O psycholoog binnen het digital consultancy team adviseer ik klanten bij het optimaliseren van hun Advanced Talent Management. Aan de hand van online tooling en (opgebouwde) talent analytics worden talenten van organisaties zichtbaar, wat ondersteunend werkt gedurende hun transitie/ontwikkel trajecten. Mijn werkwijze is pragmatisch, resultaatgericht, samen en altijd graag met een vleugje humor!

Kennisdomeinen

  • Management consulting
  • Talent management
  • Digital tools
  • Online assessment
  • Organisatiepsychologie
h.brouwers@gitp.nl