088 - 448 70 00 Inloggen 088 - 448 70 00 Inloggen

Belangrijkste competenties per functie

GITP heeft op basis van honderdduizenden competentieprofielen een overzicht gemaakt van de meest gekozen gedragscompetenties per functie. Deze competenties zijn door HR-adviseurs voor functies in selectie- en ontwikkeltrajecten gekozen.

Bent u op zoek naar relevante competenties voor een functie? De informatie uit onze database maakt het u gemakkelijk om de meest belangrijke competentie bij functie op te zoeken en eventueel aan te vullen met specifieke competenties voor uw situatie.

Ook kunt u functies in het kader van mobiliteit met elkaar vergelijken. Welke competenties tussen de oude en nieuwe functie stemmen overeen en welke competenties dienen verder ontwikkeld te worden.

Kies nu de competenties die daadwerkelijk bijdragen aan het werksucces!

Bekijk de data (BETA-VERSIE)
Bekijk de data (BETA-VERSIE)

Competentie Widget

Welke competenties maken het succes in uw functie?

Competentie Widget

Welke competenties maken het succes in uw functie?

De interactieve grafiek hieronder geeft een illustratie van de mogelijkheden van onze database met functies en competenties. De functie-indeling is gebaseerd op de ISCO, een internationaal veel gebruikte standaard.

U kunt een functiecategorie kiezen en aangeven of het wel of niet een leidinggevende functie betreft. Voor leidinggevende kunt u tevens de span of control kiezen. In de grafiek ziet u vervolgens welke competenties het meest gekozen zijn.

Deze Beta-versie bevat een beperkt aantal brede functiecategorieën. De versie is bedoeld om u een indruk van de mogelijkheden te geven. We zijn benieuwd naar uw feedback en eventuele wensen. In volgende versies kunt u naast meer functiecategorieën ook specifiekere functies kiezen. Daarnaast wordt het mogelijk om per functie een branche te selecteren.

Probeer nu zelf!

Bekijk de data (BETA-VERSIE)

interactieve grafiek

Competentie widget

Advies over de inzicht van competenties in uw HR praktijk?

Uw talent centraal door eenduidige en concrete taal. Ontdek de dienstverlening van GITP rondom competenties en competentiemanagement.

7384

Competentie Widget is gebaseerd op dit aantal competentie profielen

71%

zo vaak komt de meest gekozen competentie 'resultaatgerichtheid' voor in een functieprofiel

contact

Wij helpen u graag verder!

Mark van Ieperenburg

Sr. Adviseur

Ik zie mijn rol als vertaler van data maar wel vanuit contact.

Ik zie mijn rol als vertaler van data maar wel vanuit contact. Het mooie van data is dat het soms op bijzonder scherpe manier dat bloot legt wat je normaal gesproken niet ziet. Dan kom je heel dicht bij organisaties, teams en individuen. En de charme van het vak is dat je patronen kunt ontrafelen

Kennisdomein

 • Talent analytics
 • Talent management
 • Performance management
 • Wendbaarheid
 • Competenties
 • Loopbaan
m.van.ieperenburg@gitp.nl

Helen Brouwers

Adviseur

Inzicht geven in talenten, een “lampje” doen branden, perspectief geven, is wat mij enorm drijft in mijn werk

Als A&O psycholoog binnen het digital consultancy team adviseer ik klanten bij het optimaliseren van hun Advanced Talent Management. Aan de hand van online tooling en (opgebouwde) talent analytics worden talenten van organisaties zichtbaar, wat ondersteunend werkt gedurende hun transitie/ontwikkel trajecten. Mijn werkwijze is pragmatisch, resultaatgericht, samen en altijd graag met een vleugje humor!

Kennisdomeinen

 • Management consulting
 • Talent management
 • Digital tools
 • Online assessment
 • Organisatiepsychologie
h.brouwers@gitp.nl

Anneline van Dijk

Adviseur

Mensen zijn het grootste kapitaal van een organisatie en daarmee de sleutel tot succes

Al voor mijn studie psychologie was ik eindeloos nieuwsgierig naar de mensen om mij heen, waarom doen zij toch wat ze doen? Tijdens mijn studie werd deze nieuwsgierigheid gevoed en ben ik mij meer gaan richten op de ‘gezonde mens’ binnen organisaties. Ik ben er van overtuigd dat de mensen het grootste kapitaal zijn van een organisatie en dat zij de sleutel tot succes kunnen vormen. Daarnaast brengt het gemiddelde individu zo veel tijd van zijn/haar leven werkend door dat de wens voor een baan die aansluit bij je talenten steeds groter wordt.

Binnen GITP richt ik mij op het optimaliseren van verschillende delen van de employee journey bij klanten door ze te begeleiden in het gebruik van onze digitale tools. Daarnaast spreek ik ook veel deelnemers in het kader van selectie- en ontwikkelprocessen. Ik ben nieuwsgierig, inlevend en haal energie uit het woorden geven aan dat wat iemand zelf moeilijk onder woorden kan brengen. Zo breng ik met veel plezier individuen & organisaties een stap verder.

Kennisdomein

 • Online selectie- & ontwikkelassessments
 • Talent Analytics
 • De (mis)match tussen kandidaten en organisatieculturen
a.van.dijk@gitp.nl