GITP in de media

  Afscheid nemen? Bied nieuw perspectief!

  Bron: Het Ondernemersbelang Utrecht

  2009

  U bent zeker niet de eerste organisatie die aanloopt tegen het gegeven dat u afscheid moet gaan nemen van een deel van uw personeel. Vaak gaat het om gewaardeerde en betrokken werknemers en dat maakt het extra zwaar en onaangenaam.

  Heldere communicatie in de organisatie is dan van groot belang. Zowel collectief als individueel. Iemand zijn ontslag aanzeggen vindt niemand leuk. Het is een hele kunst om dat op een goede, betrokken manier te doen. Op een goede manier afscheid nemen is hen alle mogelijkheden geven om goede kansen te creëren voor een succesvol verloop van hun loopbaan.

  Op maat gesneden outplacementtraject
  Een goede ondersteuning voor boventallige medewerkers in de vorm van een op maat gesneden outplacementtraject neemt de pijn van het verliezen van een baan misschien niet weg, maar kan deze wèl verzachten. Zo wordt voorkomen dat men zich in de steek gelaten voelt door de werkgever en snel weer de kansen en mogelijkheden gaat zien.Velen kijken achteraf terug op een interessante en leerzame periode in hun leven met een verrassende wending in hun loopbaan.

  Door: Heleen Lamers, senior adviseur Mobiliteit

  Reacties

  Ja, het "nieuwe Facebook-profiel" had ik ook links laten liggen, wseliwaar licht ervanuitgaande dat het uiteindelijk toch automatisch voor iedereen zou veranderen. Erger nog: toen ik wou kijken wat dat nieuwe profiel inhield en klikte op het "nieuwe profiel" was ik al onherroepelijk overgeschakeld, zonder enige noodzaak om in te stemmen met de aanpassing.De enige reden waarom je vermoedelijk zelf moet overschakelen is een wijziging in de gebruiksvoorwaarden. Waarschijnlijk hebben we stilzwijgend weer wat privacyrechten afgestaan aan dhr. Zuckerberg. Oh, en digitaal zelfmoord plegen op Facebook is niet echt mogelijk: als je je profiel wil afsluiten zegt Facebook: "we bewaren je gegevens voor mocht je later van gedacht veranderen." Het is dus eigenlijk meer een langgerokken digitale doodsreutel die je daar inzet
  Ricster | 2012.11.04 07:49
  ramsa@usal.es

  3RXFbz <a href="http://ebkmrrhezcmh.com/">ebkmrrhezcmh</a>
  oorwtf | 2012.11.05 02:48
  mjuytg@flhohn.com

  DYJdI7 , [url=http://tyxiojnqgbay.com/]tyxiojnqgbay[/url], [link=http://jfqcvookkjzx.com/]jfqcvookkjzx[/link], http://xbnvykvgtdbl.com/
  vzlgpifww | 2012.11.07 04:19
  yzdcnd@rcacod.com

  Reageer

  Wij zijn benieuwd naar uw ervaringen! Onderaan deze pagina kunt u uw reactie plaatsen.

  Reactie
  Naam
  E-mailadres
  Neem deze code over Ververs
  Vul hier de code in