Boeken

  Herwaardering van de Rijnlandse principes

  Herwaardering van de Rijnlandse principes

  door: Rienk Goodijk

  Herwaardering van de Rijnlandse principes is een kritisch pleidooi voor de herwaardering en vernieuwing van de Rijnlandse principes om te komen tot eigentijdse vormen van besturing en overleg in organisaties. Ondernemingen zoals Stork, ABN AMRO of ASML worden ‘besprongen’ door activistische aandeelhouders. Het oorspronkelijke Rijnlandse uitgangspunt van de onderneming als samenwerkingsverband en de stakeholder-benadering staan onder grote druk en lijken niet meer ‘van deze tijd’. En de belangstelling voor traditionele overlegvormen, zoals de Ondernemingsraad, is sterk tanende.

  Herwaardering van de Rijnlandse principes - door: Rienk Goodijk (GITP)
  Auteur(s): Rienk Goodijk
  Uitgave:Boek / paperback / 134 blz. / Nederlands
  Uitgever: Van Gorcum
  ISBN:9789023244455
  Prijs:25,75
  Boek bestellen? Klik hier!
  (via Managementboek.nl)
  Beschrijving

  Wat betekent dit alles voor het Rijnland en met name Nederland? Hebben we een antwoord op de toenemende Angelsaksische invloeden, en zo ja: welk antwoord dan? Of hebben de Rijnlandse principes voorgoed afgedaan?

  Nieuwe vormen van corporate governance
  Herwaardering van de Rijnlandse principes geeft een verhelderende analyse van de ontwikkelingen, geeft veel praktijkvoorbeelden en pleit voor een nieuwe balans tussen de benaderingen. De lezer krijgt inzicht in vernieuwde vormen van (corporate) governance, mogelijkheden van stakeholder management, de samenhang tussen corporate en internal governance en eigentijdse -vormen van medewerkersparticipatie.

  De aanbevelingen in het boek zijn niet alleen bruikbaar voor grote, internationale ondernemingen, maar ook voor het midden- en kleinbedrijf en not-for-profit organisaties.

  Herwaardering van de Rijnlandse principes stond op de longlist voor Managementboek van het Jaar 2009