Boeken

  De burgemeester op de divan

  A.F.A. Korsten, A. Resoort, Ed van Sluis, Petri Ykema en Monique Meeuwisse

  Wat bezielt de burgemeester?  Het ambt spreekt tot de verbeelding. De burgemeester verdient respect en bewondering. Anderzijds zijn de schandalen niet van de lucht. Wie wil dit nog? Wat zijn de valkuilen? Is er een kompas te maken voor de beginnende burgemeester?

  Burgemeesters op de divan (Monique Meeuwisse, Petri Ykema, Ed van Sluijs)
  Auteur(s):A.F.A. Korsten, A. Resoort, Ed van Sluis, Petri Ykema en Monique Meeuwisse
  Uitgave:Boek / 150 blz. / Nederlands
  Uitgever:

  GITP

  ISBN:9789079041022
  Prijs:€ 19,95
  Boek bestellen?Het boek is te bestellen bij Nel Geerts, coördinator Openbaar bestuur GITP:
  T: 020 5750 704
  E: N.J.Geerts@gitp.nl
  Beschrijving

  Via interviews met 14 bekende burgemeesters in Nederland over loopbaan, leven en werk geeft De burgemeester op de divan inzicht in de ervaringen en de psychologie van de burgemeester. Dit alles vanuit een persoonlijk perspectief. Daarop voortbordurend worden er in dit boek belangrijke slaag- en faalfactoren geïdentificeerd maar wordt ook een tip van de sluier van de psychologie van de burgemeester opgelicht. Het boek is interessant voor iedereen die te maken heeft met het lokale bestuur in Nederland.


  Over de auteurs
  Arno Korsten is hoogleraar Bedrijfs- en bestuurswetenschappen, in het bijzonder bestuurskunde aan de Open Universiteit Nederland, faculteit Managementwetenschappen (vanaf 1986).Tevens is hij bijzonder hoogleraar van de lagere overheden aan de Universiteit Maastricht, faculteit der rechtsgeleerdheid (vanaf 1991). Ook als freelance consultant op het gebied van politiek bestuur, overheidsorganisatie en management houdt hij zich al jarenlang bezig met de positie en rol van de burgemeester. Aart Resoort is oud-medewerker aan de Open Universiteit Nederland en werkt aan een promotieonderzoek naar ‘burgemeesters en calamiteiten’.

  Ed van Sluis, Petri Ykema en Monique Meeuwisse zijn senior adviseurs bij GITP. Zij houden zich dagelijks bezig met het vergroten van inzicht en het bevorderen van ontwikkeling in het besturen en de bestuurders van overheden en bedrijven, in het bijzonder van gemeenten.