Basisboek voor OR & PVT

Professionele medezeggenschap voor de praktijk

door drs. Steven van Slageren

U bent gekozen in de ondernemingsraad (OR) of personeelsvertegenwoordiging ( PVT) en u zit vol ideeën. U komt er al snel achter dat niet alleen organisaties, processen en mensen soms lastig te veranderen zijn, maar dat u met veel meer meningen en plannen hebt te maken dan de uwe. Welkom in de wondere wereld van medezeggenschap!

Basisboek voor OR en PVT - door Steven van Slageren
Auteur(s): Steven van Slageren
Uitgave:Boek / paperback / 124 blz. / Nederlands
Uitgever:

Performa

ISBN:97890783470
Prijs:€ 26,45
Herziene<br>editie
Nu inclusief de vernieuwde WOR!
Boek bestellen? Klik hier!
(via Performa)
Beschrijving

Als nieuwe medezeggenschapper krijgt u te maken met allerlei beleidsthema’s en organisatieveranderingen. Uw mening telt daarbij. Maar hoe weet u precies wanneer u recht op informatie heeft, wanneer uw advies wordt verwacht, en wanneer u recht op instemming heeft? Daarvoor hoort u in ieder geval iets te weten van de Wet op de ondernemingsraden (WOR). Deze wet bepaalt welke rechten en plichten een ondernemingsraad heeft.

Overzichtelijke introductie van wettelijke rechten en plichten
In dit boek treft u daarom een overzichtelijke introductie van de wettelijke rechten en plichten, voorzien van een heldere toelichting en aangevuld met handige instrumenten. Voor de compleetheid treft u achter in dit boek de complete wettekst aan, zodat u later altijd nog even kunt opzoeken wat er precies in de wet staat.

Over de auteur
Steven van Slageren werkt vijftien jaar bij GITP als trainer van OR’en. Tijdens trainingen, coaching en advisering combineert hij inhoudelijke thema’s met het functioneren van mensen met hun ambities en capaciteiten. Het gaat erom dat de OR een meerwaarde kan leveren aan het functioneren van de organisatie. Hij is coauteur van het boek ‘ORRegie 2.0; in zeven stappen naar een professionele medezeggenschap’.